Frida Karlssonille annettiin erikoiskäsky

Ruotsin Frida Karlsson on yksi ennakkosuosikeista Holmenkollenin 50 kilometrillä. Ruotsalaiselle on annettu erityiset ohjeet, jotta hän ei pilaisi kisaansa heti kättelyssä.

Viime viikonloppuna Lahden Salpausselän kisoista muodostui Frida Karlssonille täysi fiasko, kun parisprintti sekä henkilökohtainen sprintti menivät pilalle kaatumisen takia. Perinteisen 20 kilometrin kisa puolestaan lähti todella vauhdikkaasti liikkeelle, mutta ruotsalainen väsähti vahvan alun jälkeen kuudenneksi.

Ruotsalaisten suksi ei ollut paras mahdollinen Lahdessa, mutta kenties raju alkuvauhti hyydytti Karlssonin menon Salpausselän laduilla. Tälle päivälle häntä on varoitettu nimen omaan liian kovasta alusta.

– Olen saanut käskyn ottaa rauhallisesti. Kisassa on aikaa tehdä töitä. Onneksi kyseessä on yhteislähtö, Karlsson sanoo Aftonbladetin mukaan.

Karlssonin pitää yrittää säästää energiaa, eikä tuhlata kaikkia paukkuja alussa, sillä matka on raskas. 

– Olemme puhuneet yhdessä, että kisaa ei tarvitse ratkaista heti ensimmäisessä mäessä, Karlsson sanailee.

Ruotsin maajoukkuevalmentaja Stefan Thomson uskoo, että Karlssonilla on erittäin hyvät mahdollisuudet menestyä Holmenkollenin 50 kilometrillä.

– Frida on hyvässä kunnossa. Rata ja matka sopivat hänelle hyvin, mutta pitää hiihtää energiatehokkaasti, Thomson pohtii.

Holmekollenille odotetaan kunnon yleisöryntäystä, mikä voi johtaa siihen, että urheilijat innostuvat hiihtämään liian vauhdikkaasti kovan kannustuksen siivittämänä. Hiihtopyhätön raskaassa maastossa se voi koitua kohtalokkaaksi. 

– Kun olimme täällä viime vuonna, oli niin kova meteli, etten kuullut edes omaa huohotustani, joten iskin jo lämmittelyssä kaasun pohjaan, Karlsson muistelee vuoden takaista kokemusta.

Viime vuonna katsojia oli jopa 30 000.

Lue myös:

    Uusimmat