Skandaaleissa ryvettynyt lupaus löysi pelipaikan – NHL-seurojen hyljeksimä puolustaja Eurooppaan

Kiistanalainen yhdysvaltalaispuolustaja Mitchell Miller on löytänyt pelipaikan. NHL-seurojen hyljeksimä Miller, 21, on solminut sopimuksen Slovakian Extraliigassa pelaavan HK 32 Liptovsky Mikulasin kanssa.

– Dynaaminen hyökkäävä puolustaja Mitchell Miller, rightin pelaaja, joka ei unohta hyökätessään puolustusvelvoitteitaan, seura kuvaili Milleriä Instagramissa.

Viime kauden pelaamatta ollut Miller nakutti toissa kaudella huipputehot Tri-City Stormin joukkueessa USHL-juniorisarjassa. 60 pelaamassaan runkosarjan ottelussa puolustaja teki 39 maalia ja keräsi 44 syöttöpistettä.

Jääkiekkomeriittejään paremmin Miller muistetaan kuitenkin nuoruutensa törkeistä teoista ja myöhemmistä skandaaleista.

Miller nousi kansainväliseen mediahuomioon vuoden 2020 NHL-varaustilaisuuden jälkeen. Arizona Coyotes varasi puolustajan neljännellä kierroksella, mutta luopui varauksestaan kolme viikkoa myöhemmin. Syynä oli Millerin vuonna 2016 saaman tuomion tulo julkisuuteen.

Miller oli 14-vuotiaana koululaisena kiusannut ja pahoinpidellyt kehitysvammaista luokkatoveriaan. NHL-seurat olivat olleet tietoisia Millerin historiasta ennen varaustilaisuutta, mutta Coyotes päätti tästä huolimatta varata puolustajan.

Viime marraskuussa Miller nousi jälleen kohun silmään, kun Boston Bruins solmi hänen kanssaan tulokassopimuksen vain purkaakseen sen kaksi päivää myöhemmin laajan vastustuksen jälkeen.

Hän ei tule NHL:ään, hän ei ole kelvollinen tulemaan NHL:ään tällä hetkellä, sarjan komissaari Gary Bettman sanoi tuolloin.

En osaa sanoa, onko hän koskaan kelvollinen pelaamaan NHL:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat