Sitkeä isyyshuhu on pyörinyt prinssi Harryn ympärillä vuosia – ottaa asiaan kantaa kohukirjassaan

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Brittimedia on spekuloinut vuosia, onko kuningas Charles prinssi Harryn biologinen isä.

Prinssi Harryn ympärillä on vuosia pyörinyt sitkeä huhu, että prinsessa Dianan ratsastusopettajana toiminut James Hewitt olisi Harryn biologinen isä. Etenkin brittimediassa on spekuloitu kaksikon näyttävän samalta punaisine hiuksineen.

Harry puhuu ensimmäistä kertaa vuosia kiertäneestä isyyshuhusta kohukirjassaan Spare (suom. Varamies). Teos ilmestyy suomeksi 19. tammikuuta.

– Yksi syy sellaisiin puheisiin oli majuri Hewittin oranssinpunainen tukka, mutta toinen syy oli sadismi. Tabloidilehtien lukijat ihastuivat ajatukseen siitä, ettei prinssi Charlesin nuorempi poika ollutkaan prinssi Charlesin poika. Jostain syystä he eivät saaneet tästä ”vitsistä” tarpeekseen. Ehkäpä heidän oma elämänsä tuntui mukavammalta, jos nuoren prinssin elämä oli naurettavaa.

Dianalla ja Hewittillä oli aikoinaan suhde, joka tuli julki 90-luvulla. Harryn mukaan Diana ja Hewitt tapasivat vasta kauan tämän syntymän jälkeen.

– Juttu vain oli niin hyvä, että siitä täytyi pitää kiinni. Lehdet keksivät siihen uusia juonteita ja koristeita, ja väitettiin jopa, että muutamat toimittajat yrittivät saada käsiinsä DNA:tani todistaakseen sen – ensimmäinen merkki siitä, että piinattuaan äitiäni ja pakotettuaan hänet piiloutumaan he kävisivät pian minun kimppuuni.

Harry on käynyt vuosien aikana asiasta keskusteluja isänsä, kuningas Charlesin kanssa.

– Vielä tänäkin päivänä melkein kaikki minusta kirjoitetut elämäkerrat ja kaikki vähänkin pidemmät lehtijutut mainitsevat majuri Hewittin, suhtautuvat jossain määrin vakavasti ajatukseen hänen isyydestään ja sisältävät kuvauksen hetkestä, jolloin isä lopulta piti kanssani vakavan, luottamuksellisen juttutuokion ja vakuutti, ettei majuri Hewitt ollut oikea isäni. Eloisa kohtaus – puhutteleva, liikuttava ja kokonaan mielikuvituksen tuotetta. Jos isä oli jotain mieltä majuri Hewittistä, hän piti ajatuksensa omana tietonaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja