Sisustusesineet, joita hamutaan nyt käytettyinä – "Ehkä hiljalleen iskostunut tietoisuuteen"

Saako kotia lämmitettyä sisustusvalinnoilla? 4:19
KATSO MYÖS: Saako kotia lämmitettyä sisustusvalinnoilla?

Mitä suomalaiset haluavat nyt kotiinsa? Käytettyjen tavaroiden kauppasivusto Tori.fi paljastaa tiedotteessaan, mitä sisustusesineitä hamutaan tällä hetkellä.

Tori.fi-sivustolla hakujen perusteella nousussa ovat nyt ryijyt sekä erilaiset valaisimet. Sivuston tiedotteessa kerrotaan, että ryijyjen ja kattovalaisinten haut tuplaantuivat elo–syyskuussa kesäkuuhun verrattuna.

Ryijyasiantuntija kertoo, mistä tunnistaa arvokkaan ryijyn. Juttu jatkuu videon alla.

Suomalaisella ryijyharrastajalla on yli 650 ryijyä 7:20
Ryijyasiantuntija Tuomas Sopasella on yli 600 ryijyä. 

Edelleen nousussa on myös sähköpöytä, joka on hakusanalistauksessa sijalla 37. Koronapandemian mukanaan tuomat etätyöt ovat vaikuttaneet sähköpöydän kiinnostavuuteen aika lailla, sillä ennen pandemiaa sähköpöytä oli vasta sijalla 129.

Merkittävässä nousussa ovat myös laatat, joita haettiin sivustolla tämän vuoden syyskuussa jopa 43 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten tähän samaan aikaan.

– Käytettyjä seinä- ja lattialaattoja on näkynyt myynnissä kirpputoreilla, mutta se, että niitä etsitään nyt myös Tori.fi:stä, on uutta. Ajatus laattojen kierrättämisestä on ehkä hiljalleen iskostunut tietoisuuteen, ja nyt se näkyy myös toiminnan tasolla, Tori.fi:n johtaja Jenni Tuomisto ​​arvelee tiedotteessa.

Perinteisesti myös brändien nimet kiinnostavat tuotenimien sijaan. Kestosuosikit, kuten Marimekko, Artek, Ikea, Lundia ja Vallila, ovat hakusanalistauksen perusteella kuitenkin laskussa.

TOP 5: Nämä sisustuselementit kiinnostavat nyt

1. Valaisimet

Valaisimet kiinnostavat nyt poikkeuksellisen paljon. Tori.fi:n elo–lokakuun 60 suosituimman hakusanan joukossa olivat niin "lattiavalaisin, "valaisin" kuin "pöytävalaisinkin".

Löytyykö ullakoltasi näitä valaisimia? Ne myymällä voit tienata! Juttu jatkuu videon alla.

Löytyykö ullakkosi pohjalta näitä valaisimia? Viiden jälkeen tutustui aarteisiin, mistä maksetaan tänä päivänä maltaita 9:56
Viiden jälkeen tutustui Paavo Tynellin valaisimiin, joista maksetaan tänä päivänä maltaita.

2. Laatat

"Laatat" kiinnosti hakusanana syyskuussa 2022 43 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2021. Aiemmin laatat eivät ole olleet sivustolla kovinkaan suosittuja, joten nousu on selkeä.

3. Ryijyt

Ryijyt ovat tämän syksyn ehdoton sisustustrendi. Ryijyjä etsitään Tori.fissä nyt enemmän kuin vuosikausiin. 

Voiko mummolan vanha ryijy olla tuhansien eurojen arvoinen? Juttu jatkuu videon alla.

Mummolan vanha ryijy saattaa olla tuhansien eurojen arvoinen 2:55
Meklari Mika Sirén huutokauppa Helanderista kertoo ryijyjen suosion olevan nousussa.

4. Sähköpöydät

Vuonna 2019 eli ennen koronapandemiaa "sähköpöytä" oli Tori.fi-sivuston hakusanalistauksen sijalla 129. Koska moni siirtyi etätöihin koronan ajettua ihmiset koteihinsa, sähköpöydän suosio alkoi kasvaa. Elo–lokakuussa 2022 "sähköpöytä" olikin jo 37. käytetyin hakusana käytettyjen tavaroiden sivustolla. 

Jos kotona tekee töitä enemmänkin, sähköpöydän hankkiminen ei ole pöllömpi idea. Istumisen tiedetään olevan merkittävä riski terveyden kannalta, ja esimerkiksi hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan mahdollisuus sähköpöytään todella vähentää istumiseen käytettyä aikaa. Seisomisen lisäännyttyä stressi lieveni ja hyvinvointi sekä vireys paranivat, vaikka vaikutus olikin suhteellisen vähäinen. Seisomapöydän saaneet kertoivat kuitenkin myös alaselkävaivojensa vähentyneen.

Kroppa joutuu koville kotitoimistoissa. Nappaa vinkit parempaan etätyöergonomiaan. Juttu jatkuu videon alla.

Kroppa joutuu koville kotitoimistoissa – OMT-fysioterapeutti kertoo vinkit parempaan etätyöergonomiaan 11:31
OMT-fysioterapeutti kertoo vinkit parempaan etätyöergonomiaan

Jos sähköpöytää ei ole, jo 11 minuutin päivittäinen liikunta voi erään tutkimuksen mukaan auttaa estämään istuvasta elämäntyylistä koituvia terveyshaittoja. Toisessa tutkimuksessa tunnin välein tehty kevyt taukojumppa laski diabeetikkojen glukoosi- ja insuliinitasoja huomattavasti.

Nappaa vinkit taukojumppaan. Juttu jatkuu videon alla.

Näin taukojumppaat kotikonttorissasi! 7:09
Näin jumppaat kotikonttorilla.

5. Brändittömyys

Moni etsii käytettyjen tavaroiden joukosta brändituotteita, kuten Artekia tai Lundiaa. Tori.fi kertoo kuitenkin tiedotteessaan, että merkkituotteiden suosio on laskenut. Vaikka Artek, Ikea, Lundia ja Muurame ovat kaikki edelleen 50 käytetyimmän sisustusteemaisen hakusanan joukossa, niistä jokaista on haettu tänä syksynä edellisiä syksyjä harvemmin.

Tätä haetaan eniten

Eniten käytetty sisustukseen liittyvä hakusana Tori.fissä on tänä syksynä ollut "sohva". Jopa 83 000 suomalaista on etsinyt sohvaa elo–syyskuussa 2022, kun samaan aikaan kaksi vuotta sitten sohvaa metsästi vain 55 000 suomalaista. Erilaisista tarkemmista sohvasanoista suosituin on tänä syksynä ollut vuodesohva.

Sohvan jälkeen suosituimpia hakusanoja ovat olleet "lipasto", "matto", "ruokapöytä", "pöytä", "sänky", "työpöytä", "nojatuoli", "sohvapöytä" sekä "senkki".

– Myös harvinaisemmat huonekalutermit ovat suomalaisilla hyvin hallussa. 50 suosituimman hakutermin joukossa on sellaisia tuotteita kuin senkki, vitriini ja rahi. Sadan suosituimman hakusanan listalle mahtuvat vielä piironki ja emännänkaappi, Tuomisto kertoo.

Suomalaiset ovat tienanneet tänä vuonna lokakuun alkuun mennessä Tori.fi-sivuston kautta pelkästään sisustuksella yhteensä 41 miljoonaa euoa. Yksittäinen myyjä ansaitsi huonekaluja ja sisustustuotteita myymällä keskimäärin 172 euroa.

Lähde: Tori.fi

Lue myös:

    Uusimmat