Sisustussuunnittelija paljastaa kotien pahimmat tyylivirheet: "Kaikkien aikojen hirvein sisustusrikos on..."

Näillä vinkeillä voit maalata vartaloasi käyttäen! 1:24
Näyttääkö seinä alastomalta? Katso videolta, miten maalaat taulun vartaloasi käyttäen!

Sisustussuunnittelija antaa täyslaidallisen yleisille sisustustavoille. Erityisesti vessaan pinottu lukemisto saa ammattilaisen näkemään punaista.

Australialainen sisustussuunnittelija Chris Carrol kertoo News.com.au-sivustolla pahimmat virheet, joita ihmiset hänen mielestään tekevät sisustuksensa kanssa.

Todennäköisesti jokin kymmenkohtaisen listan kohdista koskettaa myös sinua. Oletko valmis ryöpytykseen?

1. Liikaa melamiinia

Kotona koottavat, melamiinilla pinnoitetut huonekalut ovat usein edullisia ja kivan näköisiä, mutta liika on liikaa. Jos kaikki huonekalut ovat kiiltävän valkoisia, tulee huoneesta helposti kylmän ja steriilin näköinen, Carrol sanoo.

Hän suosittelee yhdistelemään sisustuksessa eri materiaalista valmistettuja esineitä. Melamiinikalusteiden viereen kannattaa sovittaa esimerkiksi puusta valmistettuja huonekaluja.

2. Kalustepaketit

Valmiit huonekalupaketit saavat sisustussuunnittelijalta täystyrmäyksen. Carrol passittaisi kalustepaketit takaisin 1990-luvulle. 

– Nykyaikainen (ja oikea) tapa on ostaa huoneeseen kalusteet eri kaupoista, eri värisinä ja eri pintakäsittelyillä, ja yhdistellä niitä siten, että tila tuntuu tyylikkäältä ja yhtenäiseltä, hän sanoo.

3. Valtava televisio olohuoneessa

Syvyyssuuntaan kasvavat kuvaputkitelevisiot ovat vaihtuneet litteisiin ja leveisiin taulutelevisioihin. Carrol ei kuitenkaan katso olohuoneiden muuttumista leffateattereiden kaltaiseksi hyvällä.

Hän kehottaa ihmisiä jättämään valtavat ja tilaa hallitsevat televisiot kauppaan.

4. Väärän kokoiset huonekalut

Halpa hinta houkuttelee ostamaan huonekaluja, jotka eivät kokonsa puolesta sovi sisustukseen.

Esimerkiksi pieni yöpöytä näyttää tyhmältä jättikokoisen sängyn vieressä, Carrol sanoo. Pikkuruinen sohvapöytä metrien päässä laiskanlinnasta on sekin tyylivirhe, epäkäytännöllinen sellainen. Järjetöntä on myös hankkia niin pieni sohva, ettei sille mahdu kunnolla istumaan.

Huonekalujen mitat on järkevä tarkistaa ja sovittaa huoneeseen ennen ostopäätöstä.

5. Kaikki on työnnetty seinää vasten

Pelkästään seinien viereen sijoitetut huonekalut ja huoneen keskellä vallitseva tyhjyys eivät miellytä sisustussuunnittelijan silmää. Kaavaa kannattaa rikkoa keskelle huonetta sijoitetuilla elementeillä.

Esimerkiksi olohuoneessa tämä voi tarkoittaa, että sohva ja televisio eivät ole vastakkaisilla seinillä vaan istuin on työnnetty keskemmälle huonetta. Sohvan eteen sijoitettu pikkupöytä ja lähellä olevat nojatuolit kruunaavat kokonaisuuden.

6. Tauluttomat seinät

Carrol muistuttaa, että taidetta voi ostaa, vaikkei se erityisemmin puhuttelisi tai herättäisi tunteita  –samaa harvoin vaaditaan huonekaluilta tai muilta sisustusesineiltä. Tärkeintä on, että teos miellyttää silmää.

Vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen tyhjinä pysyvät seinät ovat sisustussuunnittelijasta ilmeinen sisustusvirhe. 

7. Liian etäällä toisistaan olevat valokuvat

Metrin päässä toisistaan olevat valokuvat näyttävät hyvältä taidegalleriassa, mutta kotioloihin tyyliä ei kannata kopioida. Valokuvat sopivat kivasti seinälle, mutta niiden väliin kannattaa jättää vain noin kymmenen sentin rako.

8. Näytä persoonasi

Kodin pitäisi tuntua kodilta ja näyttää tunnistettavalta. Hyvä tapa lisätä sisustukseen omaa persoonaansa on pitää muistoesineitä näkyvillä. 

Henkilökohtaisia valokuvia ja matkamuistoja ei siis tarvitse hävetä tai piilottaa muiden katseilta.

9. Lehdet vessassa

Lehtien pinoaminen vessanpöntön lähelle on mautonta oli kyseessä mikä aviisi tahansa. 

– Kaikkien aikojen hirvein sisustusrikos on pinota lehtiä vessan viereen, Carrol sanoo. 

Paitsi että istunnolla luetut lehdet saattavat olla täynnä inhottavia pöpöjä, ne antavat tekosyyn viipyä pöntöllä pidempään kuin on tarpeen

10. Kornit lauseet

"Live Love Laugh"- tai "Home Sweet Home" -lauseet painettuna tauluihin, ovimattoihin tai oikeastaan mihin tahansa esineeseen ovat mauttomuudessaan sisustussuunnittelijan painajainen. 

– Olet avun ulottumattomissa, jos minun tarvitsee selittää miksi, Carrol sanoo.

Oletko koskaan pessyt tätä osaa suihkussasi? 0:19

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat