Brittimiehen hauskat havainnot suomalaisista: Löytyvätkö nämä asiat sinunkin keittiöstäsi?

Sisustussuunnittelija Malla Tapion persoonallinen keittiö ihastuttaa:"En ole ikinä nähnyt tällaista keittiötä!" 2:50
Sisustussuunnittelija Malla Tapion persoonallinen keittiö ihastuttaa - löytyykö täältä perisuomalaisia keittiöesineitä?

Näyttääkö kaikkien suomalaisten keittiöissä samalta?

Kaikkien suomalaisten keittiöstä löytyvät kahdeksan samaa asiaa, ainakin jos kysytään Very Finnish Problems -Instagram-tiliä pitävältä, Suomessa asuvalta britiltä, Joel Willansilta.

Willans jakoi taannoin Instagramiin videon, jossa luettelee hyvin tyypillisiä löytöjä suomalaiskeittiöissä. Osa asioista selittyy puhtaasti käytännöllisyydellä ja osa ehkäpä samankaltaisilla mieltymyksillä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Löytyvätkö sinunkin keittiöstäsi nämä asiat?

8 suomalaisuutta ilmentävää esinettä keittiössä

Willansin mukaan jokaisen suomalaisen keittiöstä löytyvät seuraavat kahdeksan asiaa.

1. Tiskikaappi

Tiskikaappia harva suomalainen osaa todella arvostaa, vaikka kansainvälisellä mittapuulla se on varsinainen harvinaisuus. 

Varsinkin, jos ei omista tiskikonetta, tiskien kuivauskaappi on jokapäiväisessä käytössä.

2. Muumimukit

Olitpa sitten saanut mukeja lahjaksi tai keräillyt niitä hartaudella, lähes jokaisesta suomalaiskodista löytyy vähintään yksi muumimuki.

Täydellinen koko ja lapsuudesta tutut hahmot piristävät ymmärrettävästi aamuista kahvi- tai teehetkeä.

3. Muovipussikokoelma

Willansin mukaan suomalaisten keittiöistä löytyy röykkiöittäin ruokakaupasta ostettuja muovipusseja. 

Yleensä näitä jemmataankin astia- tai siivouskaappiin epämääräisiin myttyihin, tai taitellaan siisteiksi kolmioiksi, mutta joka tapauksess pussit ehdottomasti uusiokäytetään joko roskapusseina tai jonkin muun asian kuljettamiseen.

4. Fiskarsin sakset

Fiskarsin yleissakset löytyvät taatusti jokaiselta suomalaiselta, ne kun tarvitsee ostaa vain kerran elämässä. Se, löytyykö kotoa perinteiset oranssit sakset vai värikkäämmät vaihtoehdot, on asia erikseen.

5. Kahvipakkauksia

Suomalaiset juovat tunnetusti reippaan puoleisesti suodatinkahvia, minkä vuoksi keittiön kaapeista löytyy yleensä aina muutama ylimääräinen kahvipakkaus. 

Kun bongaa hyvän tarjouksen kahvista, sitähän kannattaa ehdottomasti ostaa varastoon ja ehkä ajella vähän kauemmaskin kauppaan tarjoushaukkana.

6. Marjoja pakkasessa

Useimmat suomalaiset käyvät loppukesästä ja alkysyksystä marjametsällä, jotta pakkasessa olisi marjoja piristämässä aamupaloja myös talvella. Jos ei ennätä itse marjastamaan, ainakin torilta voi käydä ostamassa kymmenen litraa mansikoita ja perata ne pakkaseen.

7. Keittiövälineitä Ikeasta

Willansin mukaan suomalaisten keittiöistä löytyy myös runsaasti Ikeasta ostettuja keittiövälineitä. Ilmiö on tuttu varmasti varsinkin ensimmäistä kertaa kotoa muuttavien keittiöistä.

8. Jokin Marimekon astia

Marimekon astioihin pätee varmasti sama kuin muumimukeihin. Niitä saadaan joko lahjaksi tai kerätään pikku hiljaa sulostuttamaan astiakaappia.

Lue myös:

    Uusimmat