Löytyykö teiltä Stockholmia? Näillä Ikean tuotteilla voit nyt tienata: "Paras tarjous oli 600 euroa"

Montako teiltä löytyy? Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa 1:20
Montako teiltä löytyy? Ikea paljasti MTV:lle 15 myydyintä tuotettaan Suomessa 2020 – katso, oletko stereotyyppinen Ikea-suomalainen!

Toisinaan suosikkituote katoaa huomaamatta myynnistä. Osa huonekalufaneista onkin valmis maksamaan esimerkiksi Ikean jo myynnistä poistuneista tuottesta jopa ylihintaa.

"Eikö Ikeasta saa enää Pluggis-laatikoita?!"

"Eikö Ikeasta saa enää Sultan-patjoja?"

"Ikea Stockholm-kaappi: Onko kaappi poistunut ikean valikoimasta? Harmittaa paljon, kun en saanut sitä."

Keskustelupalstallakin tuska on todellinen: toisinaan suosikkituote katoaa huomaamatta myynnistä.

Mutta niin, se Ikea. Voiko käytetyllä huonekalulla oikeasti tienata? Millaisia käytettyjä tuotteita kansa hamuaa?

Sinnerlig ja Stockholm jäivät kansalaisten mieliin

Suomen Ikea kertoo mallistonsa uudistuvan neljä kertaa vuodessa. Samalla osa tuotteista saattaa poistua, tai tuotesarjan värit muuttua. Monien fanien mieleen on kuitenkin syöpynyt jokin tietty menneiden vuosien hittituote, jota he toivovat takaisin.

– Erityisesti mieleen tulevat Ilse Crawfordin suunnitteleman Sinnerlig-malliston day bed -vuodesohva ja jakkara. Kovin suosittuja ovat olleet myös Stockholm-rottinkikaappi ja Ikea PS -sarja, Suomen Ikean olo- ja makuuhuonemyyntiryhmien päällikkö Olli-Pekka Nyrölä sanoo.

"Sain yhteensä noin 60 yhteydenottoa, paras tarjous oli 600 euroa"

Stockholmin suosio on edelleen suuri. Esimerkiksi Tori.fissä helmikuun 2021 alussa huikeat 18 käyttäjää etsii itselleen Stocholm-sarjan rottinkikaappia. Kaappeja oli kuitenkin jutuntekohetkellä myynnissä vain yksi kappale – 600 euron hintaan. 

Senkin jotkut tosin olisivat valmiita maksamaan.

– Nappasin lennosta pari kuvaa ja naputtelin ilmotuksen Toriin junamatkalla. Sain yhteensä noin 60 yhteydenottoa, paras tarjous oli 600 euroa. Itse maksoin kaapista 349 euroa alkuvuodesta 2020. Harmi, etten silloin ostanut kahta, kertoo Stockholm-kaapilla hyvän tilin tehnyt mies pk-seudulta.

"Ikea on ehdottomasti yksi haetuimmista brändeistä"

Suomen Ikean mukaan vuosia sitten kadonnut tuote voisi periaatteessa palata myyntiin, jos kysyntää riittäisi.

Toisaalta kansa metsästää vanhoja Ikean tuotteita myös kirpputoreilta; tarkoituksena on esimerkiksi täydentää jo poistunutta tuotesarjaa lisäosilla, kuten ruokapöydän tuoleilla. Moni etsii esimerkiksi Stockholm-sarjan penkkiä, rottinkituolia ja TV-tasoa.

Ikean tuotteet ovat suosittuja netin myyntipaikoilla: vuoden 2020 aikana nettikirppis Tori.fin Koti ja asuminen -osioon jätettiin yli 160 000 ilmoitusta Ikean tavaroista, ja tammikuussa 2021 sanalla "ikea" tehtiin lähes 100 000 hakua.

– Ikea on ehdottomasti yksi kaikista haetuimmista brändeistä Marimekon ja Artekin ohella, kertoo Tori.fin vertaiskauppatuntija Laura Kuusela.

Myös Ikea itse myy tuotteitaan Tori.fissä, kuten myös esimerkiksi Isku ja Vepsäläinen.

Tietyistä vanhoista malleista maksetaan enemmän kuin uutena

Kuuselan mukaan on todella totta, että tietyistä vanhoista, myynnistä jo poistuneista malleista maksetaan enemmän kuin ne ovat uutena maksaneet. Myös muilla tuotteilla tienaa – huonekaluilla usein ainakin muutamia kymppejä.

– Pöytien ja tuolien ilmoitusten keskihinta oli noin 40 euroa, sänkyjen 84 euroa, valaisimien 16 euroa, sohvien ja nojatuolien 120 euroa ja säilytysratkaisujen 65 euroa. 

Hakujen perusteella Tori.fissä kiinnostavat Ikea-tuotteet:

  1. Kallax
  2. Hemnes
  3. Bestå
  4. Malm
  5. Söderhamn
  6. Ektorp
  7. Stockholm

Jos olet käynyt Ikeassa, tunnistat itsesi tästä videosta! Nämä asiat tapahtuvat siellä ihan jokaiselle:

Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa 1:36

Osittainen lähde: Vauva.fi

Lue myös:

    Uusimmat