Mainos

Sisävesilaivojen matkustajamäärät kasvaneet

Maamme sisävesilaivojen alkukesän matkustajamäärät ovat hyvien säitten ansiosta nousseet. Matkustajia on ollut kesän puoleen väliin mennessä viitisentoista prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Matkustajalaivayhdistyksen puheenjohtaja Jouko Mustonen täsmentää, että matkustajamäärien kasvussa on ollut vaihtelua.
-Niille yhtiöille, joilla ulkomaalaisten matkailijain osuus on pieni, kauniit säät merkitsevät aika paljon. Kotimaan matkailijat yltyvät aktiivisemmiksi, sanoo Mustonen.

Hän muistuttaa, etteivät hienot kelit kuitenkaan välttämättä tiedä hyvää matkustajakesää. Liiasta kuumuudesta nääntyneet ihmiset jämähtävät helposti paikoilleen ja unohtavat lähes tyystin aktiivisen kiertämisen.
Silti esimerkiksi Runoilijan tien höyrylaivaliikenne on yltänyt tänä kesänä ennätyslukemiin. Höyrylaiva Tarjanteen matkustajamäärien kasvu on ollut peräti 40 prosenttia. Useimmat lähdöistä ovatkin olleet loppuunmyytyjä.

Japanilaisille japania

Japanilaiset ovat löytäneet tiensä Suomeen ja varsinkin Hämeenlinnan ja Tampereen väliä kulkevalle Hopealinjalle. Ei siis ihme, että toista vuottaan yhtiön kipparina toimiva Juha Mustonen aikanaan aloitti japanin opinnot.
Japanilaisten innostus on tänä kesänä ollut suorastaan ylitsepursuava, kun pitkänhuiskea, vaaleahiuksinen kippari kuuluttaa livenä sadat japanilaiset tervetulleiksi laivaansa. Yhtiön lippulaivalla Silver Moonilla Juha Mustonen kertoo vaivatta japaniksi puoli vuosisataa vanhan sisävesireitin nähtävyyksistä.

-Kyllähän harrastukseni saama myönteinen vastaanotto kannustaa jatkamaan kieliopintoja, kertoo Tampereen yliopistossa kauppatieteitä lukeva Mustonen.
Hopealinjan matkailijoista 60 prosenttia on ulkomaalaisia, mutta tänä kesänä kippari on huomannut suomalaistenkin lähteneen liikkeelle. Ennakkovarauksiakin on tehty edelliskesää enemmän. Niin ikään tilausristeilyjen suosio on ollut kasvavaa. Vilkkaimmat kuukaudet ovat kesä- ja elokuu, jolloin yritykset lähtevät ajeluttamaan asiakkaitaan.
Hopealinja on kuljettanut tähän mennessä noin 13 000 matkustajaa neljällä laivallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.