Mainos

Sisäministeriö ja työministeriö riitelevät kadonneista pakolaisista

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan yhteistyö ihmiskaupan torjumiseksi ei onnistu nykyisin työministeriön alaisten vastaanottokeskusten kanssa.

Kymmenet kadonneet kiinalaispakolaiset ovat synnyttäneet ilmiriidan sisäministeriön ja työministeriön välille. Sisäministeriö on huolissaan siitä, että poliisin arvion mukaan 70 prosenttia turvapaikanhakijoista on rikollisjärjestöjen organisoimilla matkoilla. Useimmat liikkuvat ilman henkilöpapereita.

Sisäministeri Kari Rajamäki haluaisi, että poliisi voisi puuttua voimallisemmin epäkohtiin. Rajamäen mukaan yhteistyö ihmiskaupan torjumiseksi ei onnistu nykyisin työministeriön alaisten vastaanottokeskusten kanssa.

- Liian monta viranomaista koordinoi samaan aikaan, tiedonvaihto on huonoa. Työministeriön alaisten vastaanottokeskusten osalta on kateissa prosessien aikana merkittävä määrä henkilöitä, Rajamäki toteaa.

Viime vuosina vastaanottokeskuksista kadonneiden turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Viime vuonna heitä hävisi yli 1200.

- Minun mielestäni olisi kiva, jos Rajamäki kertoisi minulle näistä ongelmista, eikä asioisi tiedotusvälineiden kanssa. Usein olen saanut toimittajilta tiettyjä tietoja, mutta en suoraa sisäministeriöstä, sanoo puolestaan työministeri Tarja Filatov.

Filatovin mukaan joskus tulee sellaisia tilanteita, että jommalla kummalla puolella luullaan, että toinen taho toimii tehdäkseen kiusaa.

- Usein myös pyydetään sellaisia tietoja, joita joku laki kieltää antamasta, hän jatkaa.

Sisäministeriössä valmistellaan nyt lakiesitystä, joka parantaisi yhteistyötä ministeriöiden välillä.

(MTV3)

LUE MYÖS:

(Kymmenen uutiset 29.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.