Mainos

Sinulla on valta sammuttaa valot - käytä sitä

Huomenna vietetään koko maailman laajuista WWF:n Earth Hour -tuntia. Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa ja viettävät pimeän hetken maailman puolesta ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tapahtuman tarkoituksena on myös viestittää maailman päättäjille, että ilmastonmuutoksen torjunta on otettava tosissaan. Suomessa valot sammutetaan tunniksi kello 20.30-21.30. Earth Hour -sammutus etenee huomenna aikavyöhykkeittäin. Ensimmäinen tapahtuma Uudessa Seelannissa tapahtuu Suomen aikaa aamulla klo 9.30.

Huomenna illalla järjestetään useita Earth Hour tapahtumia Suomessa ja ympäri maailmaa, aina kynttiläkulkueista häihin. Kotimaan ja kansainvälisiin tapahtumiin voit tutustua WWF:n sivuilla. Voit myös ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan Earth Houriin.

Kaikki mantereet mukana

WWF:n mukaan Antarktikan vahvistettua osallistumisensa Earth Hourissa on mukana maita joka mantereelta. Maiden ja alueiden määrä on lähes 120, ja uusia osallistuvia maita on tänä vuonna 30. Earth Hourin tavoitteena on saada mukaan jopa miljardi ihmistä.

Tunnetuista maamerkeistä valonsa sammuttavat ainakin Pariisin Eiffel-torni, Sydneyn oopperatalo ja uutena Lontoon Big Ben!

Neljä viidestä maailman korkeimmasta rakennuksesta sammuttaa myös valonsa. Koko maapallon yhteiseen ilmastokampanjaan osallistuu myös Dubaissa sijaitseva, yli 800 metriin kohoava maailman korkein rakennus Burj Khalifa, CN Tower Torontossa Kanadassa, Taipei 101 Taipeissa Taiwanissa ja Willis (ent. Sears) Tower Chicagossa Yhdysvalloissa.

Suomessa sammutetaan myös useita näyttäviä kohteita, esimerkiksi Helsingin tuomiokirkko, Presidentinlinna, Stora Enson pääkonttori ja YLEn Pasilan linkkitorni.

Mikä parasta, sähköäkin säästyy!

Vaikka valot sammutetaankin tunniksi, tarkoituksena ei ole säästää sähköä vaan ilmaista ihmisten ilmastohuoli, kertoo Suomen WWF. Suomen osallistuttua tapahtumaan ensimmäistä kertaa viime vuonna sähköä kuitenkin säästyi yhden 30 000 ihmisen pikkukaupungin kulutuksen verran eli 100 megawattituntia.

Suomesta mukaan ilmoittautuneet voit nähdä Earth Hour -sivuilta ja liittyä itsekin mukaan. Kello 11 mennessä tapahtumaan Suomesta mukaan on ilmoittautunut 5349 yksityishenkilöä, 88 kuntaa tai kaupunkia, 384 yritystä, 181 muuta organisaatiota tai yhteisöä sekä 86 oppilaitosta. Lisäksi tapahtumia on ilmoitettu 68.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.