Singaporen GP:n lehdistötilaisuus: Alonso kiitteli onneaan

Paikalla Singaporen GP:n kolme parasta kuljettajaa Fernando Alonso (FA), Nico Rosberg (NR) ja Lewis Hamilton (LH).

Kysymys: Fernando, paikkasit fantastisella ajolla lauantain epäonnen.

FA: Tämä oli minulle kauden ensimmäinen palkintopallisijoitus ja voitto. Olen äärimmäisen tyytyväinen. Vie varmaan muutaman päivän tajuta, että olemme todella voittaneet tällä kaudella kilpailun. Kärkikuljettajien lyöminen on tuntunut mahdottomalta tavoitteelta. Täällä olimme kuitenkin alusta lähtien hyvässä vauhdissa. Eilen oli epäonnekas aika-ajossa, mutta tänään minulla oli paljon onnea turva-auton kanssa. Se teki mahdolliseksi voiton.

Kysymys: Fernando, varhainen varikkokäynti ratkaisi kilpailun eduksesi.

FA: Päätimme ottaa aggressiivisen taktiikan, koska tiesimme, että 15. lähtöruudusta ei pysty ohittamalla nousemaan. Pohdimme yhden pysähdyksen taktiikkaa, mutta koska meillä oli pieniä rengashuolia, päätimme kokeilla jotakin aivan erilaista. Valitsimme todella lyhyen ensimmäisen stintin ja yritimme parantaa sijoitusta mahdollisimman paljon ensimmäisellä kierroksella. En kuitenkaan saanut tarpeeksi hyvää starttia. Sen jälkeen olinkin sitten todella onnekas. Kuten sanoin, vauhtia tänään kuitenkin löytyi. Koko kisan ajan onnistuin tekemään eroa takana oleviin kuljettajiin. Auto oli loistava tänään.

Kysymys: Fernando, toisessa uusintalähdöissä kasvatit heti 2-3 sekunnin johdon.

FA: Minulla oli pieni etu Nicoon verrattuna, koska kovempi rengasseos toimi paremmin ja minulla oli se käytössäni kisan loppuvaiheissa. Kisaa johtaessani en ajanut aivan täysillä kierroksilla mutta uusintalähdössä otin moottorista kaikki kierrokset irti.

Kysymys: Nico, juutuit alussa Jarno Trullin taakse.

NR: En saanut likaiselta puolelta hyvää lähtöä ja putosin Jarnon taakse. Hänen autonsa oli todella raskas, joten minun oli pakko päästä hänestä ohi. Ongelmana oli se, että ykkösmutkassa en ollut koskaan riittävän lähellä ja seiskamutka oli sisäpuolelta niin pomppuinen, että siinä on mahdotonta jarruttaa toista myöhemmin. Pääsin kuitenkin hänen rinnalleen, lukitsin kaikki renkaat ja pääsin ohi. Sen jälkeen ajoin kuin aika-ajokierroksia toisensa perään ja kasvatin eroa takana tuleviin kuljettajiin.

Kysymys: Nico, rangaistuksenkin jälkeen pääsit hyviin asemiin.

NR: Kun näin turva-auton tulevan radalle juuri sillä kierroksella kun minun oli määrä mennä varikolle, ajattelin, että miksi minulle käy aina näin. Luulin pelin olevan siinä vaiheessa pelattu. Pystyin kuitenkin tekemään muihin niin paljon eroa, että pääsin hyviin asemiin rangaistuksen jälkeenkin.

Kysymys: Nico, auto oli siis aika hyvä?

NR: Joo, auto tuntui hyvältä. Olimme hyvässä iskussa tällä radalla ja kerrankin kaikki osui kohdalleen. Hieno juttu koko tallin kannalta.

Kysymys: Lewis, miltä ensimmäisen varikkokäynnin tapahtumat näyttivät omasta näkökulmastasi?

LH: Oma varikkokäyntini sujui hyvin. Jouduin odottelemaan vähän aikaa ohi ajavia autoja. Menetin siinä vähän aikaa, mutta en onneksi sijoitusta. Valitettavasti juutuin kuitenkin David Coulthardin taakse. Hän oli sekunnin minua ja edellä ajaneita kuljettajia hitaampi. Hän ajoi kuitenkin hyvin kuten nämäkin kaverit tässä vieressäni, ja ohittaminen oli vaikeaa. On kuitenkin mukava olla täällä. Sain arvokkaita pisteitä.

Kysymys: Lewis, mitä tuumit ennen viimeistä uusintalähtöä?

LH: Yritin tietysti päästä niin lähelle Nicoa kuin mahdollista ja katsoa, avautuisiko ohitukseen mahdollisuuksia. Minun ei kuitenkaan kannattanut ottaa mitään ylimääräisiä riskejä, koska Ferrarit olivat ulkona pisteiltä. Tällä radalla ei ole helppo ohittaa. Nautin kuitenkin koko ajan ajamisesta täällä. Odotin radasta kauden raskainta mutta ei se ollut lähelläkään sitä.

Kysymys: Lewis, ennen varikkokäyntejä ero Felipeen kasvoi ja Kimikin alkoi saada sinua kiinni.

LH: Kilpailun ensimmäisillä kierroksilla kulutin renkaita ehkä vähän enemmän kuin olisi tarvinnut, mutta se oli ainoa vaihtoehto, jos halusin yrittää taistella Felipeä vastaan. Ferrarissa renkaat pysyvät paremmassa kunnossa. Selvisimme kuitenkin vaikeasta viikonlopusta ja saimme hyvin pisteitä, joten olen tyytyväinen.

Kysymys: Fernando, minkälainen fiilis jäi viikonlopusta?

FA: Tämä oli hieno viikonloppu formula ykkösille. Ensimmäinen iltakisa oli uusi haaste meille kaikille ja historiallinen hetki. Lisää iltakisoja on varmasti tulossa, sillä tämä oli hieno kokemus eikä mitään ongelmia ollut. Ihmiset nauttivat varmasti enemmän tällaisista kisoista, joten varmasti osa nykyisistä kisoista voitaisiin ajaa pimeällä. Renault-tallilla on takana vaikea kausi ja taistelemme vasta neljännestä sijasta valmistajien MM-sarjassa. Voitto oli kuitenkin täysin ansaittu. Talli on tehnyt kovasti töitä koko kauden ajan. Kauden alussa olimme sekunnin BMW:tä jäljessä, mutta nyt olemme vähintäänkin samassa vauhdissa heidän kanssaan. Tästä on kiittäminen tallia. Töitä on tehtävä jatkossakin, sillä kolme kisaa on vielä jäljellä ja ensi vuonna enemmän.

Alonson espanjankielinen osuus:

Uskomatonta! Muuta ei voi sanoa. Voitto katuradalla 15. lähtöruudusta iltakisassa oli jotakin aivan odottamatonta. Eilen käytännössä heitimme pyyhkeen kehään kilpailun osalta. Tämä päivä oli kuitenkin jälleen osoitus siitä, että formula ykkösissä ja urheilussa yleensäkin voi tapahtua ihan mitä vaan. Kisa on ohi vasta sitten, kun ruutulippu heilahtaa. Tänään olimme todella onnekkaita, kun turva-auto tuli radalle juuri oikeaan aikaan. Meillä oli myös riittävän hyvä auto voittoon. Pystyimme kasvattamaan kärjessä muihin eroa vähän kuin vanhoina hyvinä aikoina. Voiton takana oli siis monien asioiden yhteensattuma. Nyt täytyy sulatella tätä saavutusta muutaman päivän ajan ja nauttia siitä.

Rosbergin saksankielinen osuus:

Tämä oli meille mahtava tulos. Alussa luulin kisan olevan jo meidän osalta ohi, koska juutuin Jarnon taakse. Hän oli todella hidas, koska hänen autossaan oli paljon bensaa. Minun oli pakko päästä ohi ja onnistuinkin siinä lopulta, vaikka renkaat menivätkin ohituksessa lukkoon. Joskus on otettava riskejä. Pääsin häneltä nopeasti karkuun. Sitten turva-auto tuli tietysti radalle juuri silloin, kun minun oli määrä tulla sisään. Ajattelin, että taasko kävi näin. Siinä vaiheessa menetin jo toivoni, mutta onneksi kaikki muut tulivat sisään ja pääsin kärkeen ajamaan nopeita kierroksia. Pääsin rangaistuksen jälkeen Fernandon taakse. Emme olleet aivan riittävän nopeita ajamaan voitosta, mutta kakkossijakin oli tosi upea tulos. Lopussa vauhti riitti pitämään Lewisin takana. Olen todella iloinen koko tallin puolesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat