Simuloitu hyökkäys paljasti - USA ei ole valmistautunut verkkosotaan

Laajamittainen simuloitu tietoverkkohyökkäys on paljastanut, että Yhdysvallat on heikosti valmistautunut kyseiseen uhkaan.

Cyber ShockWave -simulaatio järjestettiin korostamaan verkkoterrorismin välittömiä ja todellisia vaaroja, kertoo tapahtuman Washingtonissa järjestänyt Bipartisan Policy Center (BPC).

Harjoituksen oli kehittänyt CIA:n entinen pääjohtaja Michael Hayden ja BPC:n National Security Preparedness Group -järjestö.

Hallituksen entiset turvaviranomaiset esittivät harjoituksessa presidentin neuvonantajia. Heitä kohtasi rampautunut kännykkäverkko ja kaatunut sähkönjakeluverkko.

Osallistujat olivat harjoituksen jälkeen samaa mieltä, että verkkoterrorismi on valtion turvallisuutta koskeva turva-asia, joka tarvitsee hoitaa nopeasti, todetaan BPC:stä.

Harjoitus korosti joitakin lakiin ja viestintään liittyviä ongelmia, jotka vaikeuttivat neuvonantajien toimintakykyä.

- Ei ole kysettäkään siitä, etteikö tämä olisi helposti ennustettavissa oleva yllätys ja meidän tarvitsee nyt toimia, sanoi harjoitukseen osallistunut valtion talousasioihin keskittyvän instanssin entinen johtaja Stephen Friedman.

- Cyberterrorismia tulee käsitellä riittävällä vakavuudella. Sitä pitäisi kohdella samanlaisena uhkana, kuin olemme joukkotuhoaseita kohdelleet, totesi entinen turvallisuusministeri Michael Chertoff.

Lue myös:

    Uusimmat