Mainos

Simuloitu hyökkäys paljasti - USA ei ole valmistautunut verkkosotaan

Laajamittainen simuloitu tietoverkkohyökkäys on paljastanut, että Yhdysvallat on heikosti valmistautunut kyseiseen uhkaan.

Cyber ShockWave -simulaatio järjestettiin korostamaan verkkoterrorismin välittömiä ja todellisia vaaroja, kertoo tapahtuman Washingtonissa järjestänyt Bipartisan Policy Center (BPC).

Harjoituksen oli kehittänyt CIA:n entinen pääjohtaja Michael Hayden ja BPC:n National Security Preparedness Group -järjestö.

Hallituksen entiset turvaviranomaiset esittivät harjoituksessa presidentin neuvonantajia. Heitä kohtasi rampautunut kännykkäverkko ja kaatunut sähkönjakeluverkko.

Osallistujat olivat harjoituksen jälkeen samaa mieltä, että verkkoterrorismi on valtion turvallisuutta koskeva turva-asia, joka tarvitsee hoitaa nopeasti, todetaan BPC:stä.

Harjoitus korosti joitakin lakiin ja viestintään liittyviä ongelmia, jotka vaikeuttivat neuvonantajien toimintakykyä.

- Ei ole kysettäkään siitä, etteikö tämä olisi helposti ennustettavissa oleva yllätys ja meidän tarvitsee nyt toimia, sanoi harjoitukseen osallistunut valtion talousasioihin keskittyvän instanssin entinen johtaja Stephen Friedman.

- Cyberterrorismia tulee käsitellä riittävällä vakavuudella. Sitä pitäisi kohdella samanlaisena uhkana, kuin olemme joukkotuhoaseita kohdelleet, totesi entinen turvallisuusministeri Michael Chertoff.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.