Mainos

SIM-korttiin yhä enemmän palveluja

Matkapuhelimien SIM-kortteja voidaan tulevaisuudessa käyttää yhä useampiin tarkoituksiin. Perinteisen liittymäsovelluksen rinnalle voidaan toimikorttiin lisätä muun muassa erilaisia palveluja.

Liikenne- ja viestintäministeriö on tuoreessa tutkimuksessa selvittänyt eri tahojen kiinnostusta ryhtyä yhdessä käyttämään SIM-korttia.

Haastattelujen mukaan rinnakkaiskäyttöä haluavat eniten palveluyritykset, joilla ei ole omaa toimikorttia tai jotka voisivat kortin avulla saada uusia asiakkaita. Myös teleoperaattorit suhtautuvat SIM-kortin rinnakkaiskäyttöön myönteisesti, sillä uudet palvelut lisäävät kortin käyttöä. Vähemmän kiinnostuneita ovat yritykset, jotka arvelevat toimikortin rinnakkaiskäytön lisäävän kilpailua omalla alalla.

Rinnakkaiskäyttö on jo nyt teknisesti mahdollista. Teleoperaattoreiden ja palveluntarjoajien yhteistyö elää parhaillaan voimakasta kehitysvaihetta. Avainkysymys kehitykselle on, kuinka korttia hyväksikäyttävät palveluyritykset pystyvät sopimaan korttiin liittyvistä käytännön asioista. Tärkeää olisi sopia esimerkiksi kortin hallinnasta, korttipäivityksistä sekä eri osapuolten vastuusta ongelmatilanteissa.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähettää alan yrityksille kirjeen, jossa pyydetään ehdotuksia toimikortin eri käyttömahdollisuuksiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.