Mainos

Silmittömän hyökkäyksen uhri: "Se sanoi vain että Jumala rankaisee"

- En mie sitä tuntenut. Se sanoi vain, että Jumala rankaisee, pahasti hakattu mies kertoi Vantaan käräjäoikeudessa. Salissa jatkui keskiviikkona Vantaan kaksoismurhan käsittely. Jutussa puidaan väkivaltasarjaan liittyvää tapon yritystä Kotkassa.

- Se potki ja hakkasi. Kaaduin maahan, kun lyötiin nyrkillä naamaan. Se löi sellaisella raudalla. Useita kertoja. Sillä tavalla kun rautakangella lyödään. Päähän, sattumanvaraisesti uhriksi joutunut iäkkäämpi mies kertoi tapahtumista.

Syytetyn ja uhrin välille oli salissa pystytetty sermi. Tiistaina 27-vuotias mies sai syytteen kahdesta murhasta. Syyttäjän mukaan hän tappoi veitsellä äitinsä ja tyttöystävänsä Vantaan Viidakkotiellä viime joulukuussa. Puolustus myönsi teot tappoina.

Veritekojen jälkeen mies oli lähtenyt isänsä luokse Kotkaan. Toinen väkivalta tapaus sattui Karhulan linja-autoasemalla murhia seuranneen päivän aamuna.

Syytteen mukaan 27-vuotias huitoi satunnaista uhria kainalosauvalla, nyrkein ja potkuin. Kun mies oli kaatunut, 27-vuotias oli potkaissut tallaavalla potkulla kolmesti päähän. Silmitön väkivalta päättyi kun kaksi taksikuskia meni tilanteeseen väliin.

Kainalosauva aseena

27-vuotias käytti kainalosauvaa, koska hänen nilkkansa oli murtunut 19-vuotiaana ja se oli hoidettu väärin.

Salissa mies ei halunnut sanoa mitään, mutta poliisikuulustelussa mies kertoi tapahtumasta. - Läksin koirani kanssa kahdeksalta Karhulan linja-autoasemalle. Heti kun pääsin asemalla, mies kävi ilveilemään minulle.

- Mies keskusteli kanssani telepaattisesti. Hän sanoi: Painu v*****n. Hyökkäsin miehen kimppuun.

Tekojen seurauksena uhri sai kallon sisäisen verenvuodon, kallonmurtuman, oikean ranteen murtuman, lonkkamurtuman sekä mustelmia kasvoihin ja muualle vartaloon. Miehen henki pelastui hätäleikkauksen ansiosta. Hän oli sairaalassa toista kuukautta.

Puolustuksen mukaan kyse on törkeästä pahoinpitelystä, ei tapon yrityksestä. Puolustus on vedonnut myös syyntakeettomuuteen.

27-vuotias otettiin Kotkassa kiinni. Henkirikokset paljastuivat reilun viikon päästä, kun avonaista parvekkeen ovea ihmetellyt huoltomies meni vantaalaisasuntoon katsomaan ja löysi ruumiit.

Aiempia juttuja tapauksesta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.