Mainos

Kotkan raaka pahoinpitely: Epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen

Kymenlaakson käräjäoikeus on määrännyt tapon yrityksestä epäillyn miehen mielentilatutkimukseen.

Mies hyökkäsi viime viikon tiistaina täysin yllättäen toisen miehen kimppuun Kotkan Karhulan linja-autoasemalla. Uhri sai pahoinpitelyssä hengenvaaralliset vammat, mutta on poliisin mukaan nyt toipumassa vammoistaan. Hänen tilansa on vakaa, mutta hän on edelleen sairaalassa.

Poliisi tutki tapausta ensin törkeänä pahoinpitelynä, mutta nyt sitä tutkitaan tapon yrityksenä. Tutkinnanjohtaja Tuomas Pöyhönen kertoi, että rikosnimike on vaihtunut esitutkinnan aikana esiin tulleiden asioiden jälkeen.

Tapon yrityksestä epäilty 27-vuotias mies vangittiin viime perjantaina, ja tänään Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi hänet mielentilatutkimukseen. Pöyhösen mukaan epäilty itse pyysi mielentilatutkimusta.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä, mutta Pöyhönen ei halunnut kertoa kuulusteluiden sisällöstä. Sen sijaan pahoinpitelyn uhria poliisi ei vielä ole kuulustellut, koska poliisi haluaa antaa hänelle aikaa toipua.

Sivulliset toimivat esimerkillisesti

Poliisi kiittää pahoinpitelyn aikaan linja-autoasemalla olleita esimerkillisestä toiminnasta. Muutama sivullinen otti tekijän kiinni ja esti raa'an pahoinpitelyn jatkumisen. Yksi silminnäkijöistä hälytti pahoinpitelystä poliisille, ja poliisi sai otettua epäillyn kiinni paikalla olleiden sivullisten toiminnan ansiosta.

Tapauksen syytteen nostamisen määräajaksi on määrätty 7. helmikuuta 2013.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.