Mainos

Vantaan kaksoismurha: Riita johti äidin ja tyttöystävän raakaan puukotukseen

Vantaan käräjäoikeudessa luettiin syytteet kahdesta murhasta 27-vuotiaalle miehelle. Syyttäjän mukaan mies surmasi äitinsä ja tyttöystävänsä julmasti viime joulukuussa kerrostaloasunnossa Vantaan Koivukylässä. Mies myönsi teot oikeudessa, mutta vetosi syyntakeettomaan tilaan.

Kyse on erikoisesta tapahtumasarjasta. Syytetty otettiin kiinni Kotkassa, kun hän oli hakannut Karhulan linja-autoasemalla hänelle tuntemattoman miehen. Viikkoa myöhemmin miehen äiti ja tyttöystävä löydettiin vantaalaisasunnosta surmattuina.

Kotkan tapahtumiin liittyen miestä syytetään tapon yrityksestä.

Ruumiit löysi avonaista parvekkeenovea ihmetellyt huoltomies.

Syyttäjän mukaan teot olivat erityisen raakoja ja julmia. Asunnossa oli illan aikana nautittu alkoholia ja amfetamiinia. Kun kylässä ollut naapuri oli poistunut, pojan ja äidin välille oli syntynyt riitaa miehen lapsuuteen liittyvistä asioista.

Mies oli hakenut leipäveitsen ja lyönyt äitiään 22 kertaa. Myös kaula oli viilletty auki.

Äidillä ei ollut puolustusvammoja, joten teko oli syyttäjän mukaan oli tullut yllätyksenä. Myös äiti oli ottanut amfetamiinia.

Pian tämän jälkeen 27-vuotias kävi tyttöystävänsä kimppuun. Häntä lyötiin puukolla 15 kertaa, pääosin selkään ja lopuksi pää leikattiin irti. Tyttöystävänkin veressä oli amfetamiinia ja alkoholia. Tyttöystävällä oli puolustautumisvammoja käsissä ja jaloissa.

Mies oli kuljettanut tyttöystävänsä päätä asunnossa, mutta lopulta vienyt ruumiit makuuhuoneeseen, jossa hän oli peittänyt heidät peitolla ja matoilla.

Mies lähti aamulla asunnosta ja päätyi Kotkaan, jossa hän hyökkäsi tuntemattoman miehen kimppuun. Sen teon syytteet käsitellään huomenna.

Puolustus myönsi henkirikokset. - Päämiehen muistikuvat ovat puutteelliset, syytetyn asianajaja sanoi. Puolustuksen mukaan kyse on tapoista, ei murhista.

- Hän on ollut tekohetkellä syyntakeeton. Häntä ei tule tuomita rangaistukseen.

- Hän ei ole kyennyt riittävästi ymmärtämään tekoaan tai säätelemään käyttäytymistään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.