Siljan Pietarin-risteilyt käynnistyivät

Silja aloitti tänään ensimmäisenä säännöllisen risteilylaivaliikenteen Pietariin. Vuosi sitten Pietarin liikenteen aloittaminen ei onnistunut viisumi-ongelmia vuoksi. Laivayhtöt Itämerelle etsivät kuumeisesti uusia matkustussatamia, koska perinteisten kohteiden tax free -kauppa kuihtuu lähes olemattomiin Baltian maiden liittyessä EU:hun.

Silja Opera täyttyi tänään ihmisistä, joita kiinnosti 300 vuotta vanha pohjolan Venetsia. Itämerenalueen suurimman kaupungin avautuminen säännölliselle risteilyliikenteelle on suuri asia. Perinteisten risteilykaupunkien, Tukholman ja Tallinnan liikenne muuttuu entistä rahtipainotteisemmaksi.

- Muutokset ovat aina myös mahdollisuuksia ja me emme usko, että esimerkiksi ensi vuonna tapahtuvasta EU:n laajenemisesta johtuvilla muutoksilla on suurtakaan vaikutusta matkustajamääriin. Oikeastaan tavallinen matkustaja ei juuri huomaa eroa, koska esimerkiksi laivojen myymälöiden hinnat pidetään varmasti kilpailukykyisinä, kertoo Silja Linen viestinnästä vastaava johtaja Tuomas Nylund.

Opera purjehtii vielä siniristilipun alla, mutta Suomeen rekisteriöity laiva Itämerenliikenteessä alkaa olla pian katoava luonnonvara.

Itämeren laivaliikenne hakee uusia asetelmia. Esimerkiksi Finjetille kehitetään kokonaan uudenlaista työtä ja Siljan kilpailija Viking siirtää nyt elokuussa Ms Rosellan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.08.2003).

Lue myös:

    Uusimmat