Mainos

Silja Line suunnittelee reittimuutosta

Silja Line suunnittelee siirtävänsä Helsingin ja Tukholman väliä kulkevat aluksensa poikkemaan Ahvenanmaan sijasta Tallinnaan. Muutos tulisi voimaan ensi kesänä.

Nykyisin Tallinnan ja Tukholman välillä liikennöi yksinoikeudella Estline. Sen sopimus päättyy kuitenkin ensi heinäkuussa. Silja Linen toimitusjohtaja Lars Wendelin kertoo Eesti Päevälehdelle, että yhtiö tekee päätöksenä vielä tämän kuun aikana. Hänen mukaansa kolmen pääkaupungin reitti saattaisi muodostua hyvinkin kannattavaksi, toisin kuin nykyinen Tallinna-Tukholma -reitti. Pysähdys Tallinnassa olisi vain puolen tunnin mittainen, sanoo Wendelin. Se ei aiheuttaisi nykyisiin aikatauluihin juurikaan muutoksia, jos Ahvenanmaalle ei poiketa.

Estline sai yksinoikeuden Tukholman reitille vuonna 1997. Reitti on kuitenkin osoittautunut tappiolliseksi. Reitillä liikennöivät Regina Baltica ja Baltic Kristina. Yhtiö on kaavaillut asettaa reitille ennen ensi kesää uudet suuremmat alukset. Toisaalta koko Estlinen myyntiä väläytelty julkisuudessa. Kun Tallinkin nimellä tunnettu Hansatee-yhtiö jäi nuolemaan näppejään Tukholman reittikisassa. se aloitti puutavarakuljetukset Paldiskista Ruotsin Kapellskäriin. Tämä reitti on jo tämän vuoden kesäkuusta tuottanut voittoa, ja tällä hetkellä osuutemme Viron ja Ruotsin välisestä rahtiliikenteestä on noussut jo 45 prosenttiin, sanoi Malle Aleksius Hansatee-yhtiötä. Hänen mukaansa yhtiö tulee jatkossakin keskittymään matkustajaliikenteessä Helsinki-Tallinna -reitille.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.