Mainos

Sijoittajat kiittelivät Stora-Enson ratkaisua

Markkinoilla Stora-Enson päätöstä ostaa amerikkalainen Consolidated Paper kiiteltiin. Sitä pidettiin johdonmukaisena jatkona yhtiön linjauksille.

Yhtiön osakkeen hinta laski kuitenkin hieman, mutta ainakin aluksi selvästi vähemmän kuin UPM-Kymmenen ja Championin ilmoitettua yhdistymisestään viime viikolla. Sijoitusasiantuntijoiden mukaan hinnan lasku on luonnollista, koska markkinoilla on eri pituiseksi ajaksi sijoittavia tahoja. Lyhyellä aikavälillä tulosta rasittaa mm. amerikkalaisyhtiöstä maksettu lisähinta, mutta pidemmällä aikavälillä yhdistyminen tuo selviä hyötyjä.

Metsäteollisuusyhtiöiden liittoutumista pidetään tärkeänä, koska se tasoittaa tunnetusti suuria hintaheilahteluja. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä rahkeet ei välttämättä riitä koneiden seisottamiseen, kun siihen olisi tarvetta hintojen varmistamiseksi.

Stora-Enson ja UPM-Kymmenen päätöksille odotellaan myös jatkoa, koska monilla muilla teollisuuden aloilla yritykset ovat jo yhdistyneet selvästi näitäkin suuremmiksi jättiläisiksi. Erityisen kiinnostuneina nyt odotellaan muiden ruotsalaisten metsäyhtiöiden liikkeitä. -Lähteväkö ne ostamaan vai ovatko ne ostojen kohteita? kuului yksi kysymys.

Stora-Enson osakkeen hinta painui aamupäivän aikana 11,50 euroon eli 68,40 markkaan, kun aamulla kauppa alkoi 12,80 eurolla eli 76,10 markalla. Tunti yrityskaupan julkistamisen jälkeen hinta pyöri jo 12 euron tuntumassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.