Mainos

Siirtolaisia kuljettanut vene kaatui Joulusaaren lähellä

Laittomia turvapaikanhakijoita kuljettanut alus on kaatunut noin 200 kilometrin päässä Australian Joulusaaresta.

Australian meriviranomaisten AMSA:n mukaan veneessä oli tiettävästi 150 matkustajaa. Matkustajista yli 120 on pelastettu.

Australian pääministeri Julia Gillard korjasi myös aikaisempaa matkustaja-arviota. Aluksella on maksimissaan 133 matkustajaa aikasemman 150 sijasta.

Vain viikko sitten samalla alueella kaatui noin 200 laitonta turvapaikanhakijaa kuljettanut alus. Onnettomuudessa pelastettiin 110 ihmistä, 17 menehtyi ja loppuja ei ole vielä löydetty.

Viranomaisilla ei ole vielä tietoa, miten moni tänään kaatuneella aluksella olijoista on hengissä.

Onnettomuus tapahtui Indonesian merialueiden lähellä. AMSA:n tiedottajan mukaan alueella on kaksi kauppa-alusta etsimässä eloonjääneitä. Australian meriviranomaisten alus saapuu onnettomuuspaikalle myöhemmin tänään.

Tapahtuma on yksi viimeisimmistä turvapaikanhakijoiden onnettomuuksista. Turvapaikanhakijoita kuljettavat veneet ovat yleensä ylikuormitettuja, kun epätoivoiset siirtolaiset yrittävät päästä Australiaan.

Pelkästään tämän vuoden aikana yli 4000 laitonta turvapakanhakijaa noin 50 veneessä on yrittänyt päästä Australiaan, muttaj ääneet Australian viranomaisten haaviin.

Suurin osa siirtolaisveneistä matkaa Indonesian alueelta Australiaan, mutta myös Sri Lankasta ihmiset lähtevät paremman elämän toivossa Australiaan.

Joulusaari on Australian hallinnossa oleva alue Intian valtamerellä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.