Mainos

Siimes: Puhetta asuntopolitiikasta jatketaan

Toinen valtiovarainministeri
ei luovu saamastaan kritiikistä huolimatta ehdotuksestaan asuntojen verovähennysoikeuden rajoittamisesta asuntokysynnän hillitsemiseksi.

-Olen jatkuvasti ollut laajan asuntopoliittisen paketin kannalla, jossa vaikutetaan sekä asuntojen tarjontaan että kysyntään. Kritiikki on ollut odotettua, nyt odotamme keskustelun jatkumista ja mahdollisia muita ratkaisuesityksiä, Siimes totesi vasemmistoliiton ministereiden ja kansanedustajien kesäkokouksessa Hangossa.

Tämänpäiväisessä keskustelussa muutama vasemmistoliiton kansanedustajakin kehotti Siimestä vetämään esityksensä pois, koska se ei nyt näytä ottavan tulta. Siimes kehui alustuksessaan hallituksen budjettiesitystä, etenkin sitä, että se on ylijäämäinen.

-Hyvän talouskasvun oloissa on järkeen käypää kerätä ylijäämää ja supistaa valtion velkaa - sillähän juuri kerätään puskureita tulevia taantumia ja niistä selviytymistä varten.

Opiskelijoiden asumistuen rajoitus korjattava eduskunnassa

Vasemmistoliitto asettui vaatimaan opiskelijoiden asumistuen toteuttamista keväällä alustavasti sovitun mallin pohjalta. Siimes arvosteli voimakkaasti valtiovarainministeriön menettelyä, jolla opiskelijoiden asumistuesta poistettiin budjettiriihessä 130 miljoonaa markkaa.

-Opiskelijoiden asumistuen yhteensovitus edustaa, jos ei muuta, niin ainakin erittäin huonoa hallintokulttuuria, Siimes arvosteli. Siimes ihmetteli valtiosihteeri Raimo Sailasta erikseen mainitsematta, että julkisuudessa puhuttiin painopisteiden hakemisen ja määrärahojen uudelleenkohdentamisen tärkeydestä vain reilu viikko sen jälkeen, kun yhdelle olemassa olevien määrärahojen huolellisesti valmistellulle ja hallitusneuvotteluissa tosiasiallisesti myös poliittisesti kuitatulle uudelleenkohdistamisesitykselle oli viitattu kintaalla.

-Sepä vasta kannustaakin määrärahasiirtoihin ja järjestelmien välisiin uudelleenpainotuksiin, kun valtiovarainministeriö vetää joka kerran muutaman kymmenen tai sata miljoonaa välistä, Siimes puuskahti.

-Voiko valtiovarainministeriön budjettiosasto todella olla hyvän talouskasvun ja hallitusohjelmaan kirjatun tiukan budjettikurin oloissakin kaiken uudelleen kohdentamisen este? Ja kenen oikein pitäisi puhua ja tehdä vallankumous; valtiosihteerin vaiko meidän hallituspuolueiden poliitikkojen, Siimes kysyi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.