Mainos

Siimes perää muutosta hallitustyöhön

Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes vaatii edelleen muutosta hallituksen työtapoihin. Sanomalehti Kalevan haastattelussa Siimes perää lisää tilaa vapaamuotoiselle keskustelulle. Iltakoulusta on Siimeksen mielestä tullut kokous muiden joukossa. Se on kooltaan laaja ja asialista on tiukka.

-Asiat tulevat iltakouluun vasta siinä vaiheessa, kun ne ovat viittä vaille valmiita. Kaikki tietävät, että se on vain loppusilaus. Siimeksen mielestä ministerivaliokunnissa pitäisi käsitellä asioita kokonaisvaltaisemmin, eikä vain vastuuministerin näkökulmasta. Näin toimitaan jo jossain määrin EU- sekä talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

-Esimerkiksi asunto-, köyhyys- ja syrjäytymisasiat ovat sellaisia, että ne eivät vain hoidu yhden ministerin toimivaltuuksilla.

Siimes johtaa keskushallintouudistusta pohtivaa työryhmää, jolta pitäisi tulla esityksiä kevään aikana. Hän ei vielä nyt halua ottaa kantaa siihen, pitäisikö ministerien tai ministeriöiden määrää muuttaa. Siimes arvosteli viime maanantaina talouspoliittisen ministerivaliokunnan toimintatapoja. Asiasta keskusteltiin keskiviikkona, mutta pääministeri Paavo Lipponen ilmoitti, ettei muutoksia ole nyt syytä tehdä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.