Mainos

Siilasmaa: Vanha strategia olisi johtanut suuriin vaikeuksiin

21:10

 Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa perustelee parhaillaan Nokian yhtiökokoukselle, miksi yhtiö aikoo myydä matkapuhelinbisneksensä Microsoftille. 

Siilasmaa kertoi Helsingin jäähallissa ymmärtävänsä, että matkapuhelinten myynti herättää suuria tunteita ja kritiikkiäkin. Hän itse vakuutti seisovansa epäröimättä päätöksen takana. 

Siilasmaan mukaan vanhalla strategialla jatkaminen olisi johtanut suuriin vaikeuksiin, ja Microsoft-kauppa vahvistaa Nokian mahdollisuuksia investoida tulevaisuuteen. Hän korosti, että Nokian hallitus kartoitti perusteellisesti eri vaihtoehtoja.  

Siilasmaan mukaan vaihtoehtoihin kuului myös älypuhelinten käyttöjärjestelmän vaihtaminen. Se olisi kuitenkin vienyt aikaa ja ollut kallista.

Yhtiökokous saa kaupasta perusteellisen selvityksen, joka kestää runsaan tunnin ajan. 

Microsoftin kanssa kilpailevia tarjouksia ei ole ilmaantunut, ja odotus on, että hallituksen esitys hyväksytään. 

Siilasmaa totesi, että Microsoftilta saatava 5,4 miljardia on paras mahdollinen hinta.

Siilasmaan mukaan Microsoft-kauppa vahvistaa selvästi Nokian taloudellista asemaa. Myytävän osan liikevoittoprosentti oli noin neljä prosenttia tappiolla, kun jatkavat osat ovat yli 11 prosenttia voitolla, hän sanoi yhtiökokoukselle.  

Hän huomautti, että myös Nokian osakekurssi on noussut selvästi ja markkina-arvo kaksinkertaistunut syyskuun alusta lähtien.  

Paikalla ennätysmäärä osakkaita

Paikalla ylimääräisessä yhtiökokouksessa on ennätysmäärä Nokian osakkaita, noin 5000 henkilöä. He edustavat hiukan yli 45:tä prosenttia Nokian äänivallasta. 

Kokouksen aluksi kerrottiin, että ennakkoon äänestäneistä valtaosa on Microsoft-kaupan takana.  

MTV Uutisten taloustoimittajat Jussi Kärki ja Raimo Pitkänen twiittaavat livenä Nokian yhtiökokouksesta. Seuraa tapahtumia!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.