Sihvonen: Jääkiekkoon pitäisi tehdä radikaali muutos – "Jälki on rumaa"

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat olleet viime vuosina suomalaisessa jääkiekossa kestohuolenaiheena eikä niitä ole onnistuttu SM-liigasta riittävissä määrin kitkemään. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ottaa asiaan tiukasti kantaa ja ehdottaa avojään taklauksien kieltämistä kokonaan.

– Täytyisi saada jonkinlaista rotia siihen, että tulisi hiukan pelaajien kunnioitusta. Rangaistusten päähän kohdistuneista taklauksista tulisi olla sellaisia, että niillä olisi jonkin verran vaikutusta, vaikken sinänsä kannata kovin tiukkaa rangaistusmentaliteettia, koska silloin ajatellaan, että syyllinen on aina se yksilö, pelaaja. Myös valmentajat ja seurat voisivat ottaa tästä vastuuta, Sihvonen alusti MTV Uutiset Livessä ja jatkoi:

– Nyt ei vielä päästä siihen, mutta näen, että pitkällä jänteellä myös sääntöjä pitäisi pikkuisen rukata johonkin suuntaan. Avojään taklaukset keskijäällä pitäisi kieltää.

Kolikon toinen puoli on se, että SM-liigassa on Sihvosen mukaan tultu taklaamisen osalta liiankin varovaisiksi.

– Päähän kohdistuneet vammat ovat aiheesta nousseet tapetille. Näkisin ongelman myös siinä, että kun taklauksia tulee vähemmän, niihin ei olla valmiita, taklausten vastaanottajan valmius vähenee ja jälki on rumaa.

Taklauspelin ja kamppailujääkiekon kannattaja Sihvonen kertookin kääntyneensä realismiin. Käyttöön tulisi hänen mukaansa ottaa naistyyliset säännöt, että taklaamista rajoitettaisiin myös miehissä. 

– Sanon sen tässä, että näin se tulee menemään, jos vauhtia ei saada pois keskialueen paitsiosäännöllä ja muilla tällaisilla palauttamisilla.

– Voi olla, että joudutaan luopumaan kovista taklauksista. Minulla on vähän haikeuttakin tämän asian suhteen, Sihvonen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat