Mainos

Siamilaiset kaksostytöt yritetään erottaa leikkauksella

Kolmevuotiaat tytöt eivät ole koskaan nähneet toisiaan kasvokkain. Muun muassa kaksosten aivot ovat kytkeytyneet toisiinsa.

Amerikkalaislääkärit ovat aloittaneet tänään leikkaussarjan, jonka tavoitteena on erottaa päästään yhteen kasvaneet romanialaiskaksoset toisistaan. Lääkärien mukaan leikkaukset ovat erittäin vaativia mutta välttämättömiä lasten selviämiseksi.

Kolmivuotiaat Anastasia ja Tatjana Dogu eivät ole koskaan nähneet toisiaan kasvokkain, koska Tatjanan pää on kiinni Anastasian takaraivossa. Kaksosten aivot ovat kytkeytyneet toisiinsa, ja heillä on myös osittain yhteinen verenkiertojärjestelmä. Kummallakin on tämän lisäksi runsaasti erilaisia vaivoja, muun muassa munuaisten vajaatoimintaa.

Ohiolaisessa lastensairaalassa tehtävien leikkausten uskotaan kestävän useita kuukausia, jos toinen tai molemmat kaksosista eivät kuole sitä ennen.

Suurin osa päästään yhteen kasvaneista lapsista kuolee ennen kymmenettä ikävuottaan. Vain kymmenen prosenttia selviää kymmenvuotiaaksi tai sitä vanhemmaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.