Mainos

Shiiajohtaja al-Sadr: Vastarinta oikeutettua

Radikaalin shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin mukaan aseellinen vastarinta liittouman joukkoja vastaan on oikeutettua. Hän myös syyttää ulkomaalaisia sotilaita Irakin ongelmista.

Aseellinen vastarinta Irakissa olevia liittouman joukkoja vastaan on oikeutettua, katsoo radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr. Hän esittelee ajatuksiaan Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Newsnight-ohjelmassa, joka esitetään televisiossa tänään.

- Niin sanottu Amerikan presidentti (George W.) Bush on ensimmäinen ihminen, joka myöntäisi tämän. (Hän) on sanonut, että "jos minun maani miehitetään, taistelen", al-Sadr sanoo.

Al-Sadr esittää BBC:n ohjelmassa myös näkemyksen, jonka mukaan Irakin väkivaltaisuuksien ja muiden ongelmien syypäitä ovat maassa oleskelevat ulkomaalaiset sotilaat.

- Miehitys itsessään on ongelma. Irakin epäitsenäisyys on ongelma. Ja muut ongelmat juontuvat siitä -- sisällissotaa myöten, hän sanoo.

Shiiajohtaja vakuuttaa myös, ettei hän ainakaan aio osallistua Irakin demokratisoimisprosessiin ennen kuin amerikkalaisten johtamat joukot lähtevät maasta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.