Mainos

Shell muuttaa huoltoasemansa yrittäjävetoisiksi

Uudistuksessa Shell siirtää huoltoasemien toiminnan yrittäjille, mutta pitää bensiinin hinnoittelun itsellään.

Shell aikoo muuttaa kaikki huoltosasemansa yrittäjävetoisiksi ensi vuoden aikana. Uudistuksessa Shell siirtää huoltoasemien toiminnan yrittäjille, mutta keskittää kuitenkin polttoaineiden omistuksen ja hinnoittelun omiin käsiinsä.

Bensiinikauppiaitten liiton puheenjohtaja Jarmo Törmälä epäilee, että hinnoittelun siirtyminen keskusjohtoiseksi laimentaa alueellista kilpailua ja nostaa pitkällä aikavälillä polttoaineiden kuluttajahintoja.

-Nyt kun kuluttajahintoja hinnoittelee noin tuhat henkilöä niin tulevaisuudessa se voi olla alle kymmenen henkeä. Tällä voi olla pitkässä juoksussa sellainen vaikutus, että kuluttajahinnat nousevat jossakin vaiheessa, arvelee Törmälä.

Shell on jo toteuttanut vastaavan uudistuksen Norjassa, ja Ruotsissa ollaan siirtymässä samaan malliin. Suomen Shellin norjalainen maajohtaja vakuuttaa, että hintakilpailu säilyy kovana keskusjohtoisuudesta huolimatta.

-Hintakilpailu on erittäin kovaa. Meillä pitää olla kulurakenne, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Meille on tärkeätä, että Shellillä on aina kilpailukykyiset hinnat, ja että asiakkaamme huomaavat sen, toteaa Shell Oy:n toimitusjohtaja Birger Baisgård.

Shellin hinnoittelumalli tulee todennäköisesti saamaan seuraajia, sillä tiettävästi myös muut markkinointiyhtiöt, kuten Neste ja Seo haluavat määrätä nykyistä kattavammin asemillaan myytävän bensan hinnoista.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 20.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.