Mainos

"Seuraava pääministeri saisi olla porvari"

Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila haluaa seuraavaksi pääministeriksi porvarin. Ollila kirjoittaa kolumnissaan Ilkassa , että pääministerin paikan pitäisi lähtökohtaisesti kuulua porvareille, sillä Suomessa on Euroopan parlamenttien selkein porvarillinen enemmistö. Vahva porvarienemmistö säilyy myös vaalien jälkeen ja hallitukseen tulee ainakin toinen suurista porvarillisista puolueista.

-Jos demareiden on vaikea hyväksyä ajatusta siitä, että pääministeriys kuuluu porvareille, se on hälyttävä signaali siitä, että valta on noussut päähän ja hämärtänyt todellisuuden tajun, Ollila arvelee.

Ollilan mielestä tilanne on muuttunut kahdeksan vuoden takaisesta olennaisesti. Silloin presidentti nimitti hallituksen muodostajan ja suhde porvarien ja sosialistien välillä oli tasaisempi. Neljä vuotta sitten elettiin vielä presidenttivallan aikaa ja jatkuvuuden tarvetta lisäsi myös hallitusta odottava EU-puheenjohtajuus.

Ollila arvostelee SDP:n suunnitelmaa nimetä pääministeriehdokas puoluevaltuustossa torstaina.

-Demareiden uho pääministeriehdokkaansa nimeämisestä on pikkunäppärää peliä. Jokainen tietää, että Lipponen on puolueen ainoa kyseeseen tuleva ja kykeneväkin vaihtoehto, ei siihen puolueneuvostoa tarvita, Ollila kirjoittaa.

Hänestä on luontevaa lähteä siitä, että pääministeriehdokkaat nimettiin jo puoluekokouksissa.

-Tuskin kuitenkaan Lipponen itse puolen vuoden välein ylistysvirsiä kaipaa. Hännystelijöillä voi kyllä olla tarvetta niitä veisata. Suomen lähihistoriastakin löytyy esimerkkejä yli-innokkaista vallan saappaiden nuolijoista. Niitä ei lisää kaivattaisi, Ollila paheksuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.