F1-harjoitusten outo kolari päätyi tuomariston pöydälle – taustalla "kommunikaatiokatkos"

0:31
F1-harjoituksissa säpinää: Red Bullin Sergio Perez ja Alpinen Esteban Ocon jäivät radanvarteen kolarin jäljiltä

Imolan GP:n ensimmäisistä vapaista harjoituksista ei draamaa puuttunut. Session hämmentävin hetki koettiin, kun Red Bullin Sergio Perezin ja Alpinen Esteban Oconin autot jäivät radanvarteen. Kansainväliseen televisiolähetykseen näytettiin vain kuvaa Perezin ja Oconin rikkinäisistä autoista. Kaksikon kolari pätyi tuomariston tutkintaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.25.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perez ja Ocon osuivat yhteen, kun Imolan GP:n ensimmäisiä harjoituksia oli jäljellä 20 minuuttia. Kolari tapahtui mutkien viisi ja kuusi (Variante Villeneuve) yhteydessä.

Kansainvälisessä TV-lähetyksessä ei näytetty missään vaiheessa kunnon uusintoja tapahtuneesta. Taustalla oli teknisiä ongelmia, joiden myötä eri kuljettajien autokamerakuvia ei pystytty tuomaan lähetykseen.

Kolarin taustasta saatiin pientä vihiä Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin toimesta.

– Olen kuullut vain kuljettajan näkemyksen. Kuulostaa siltä, että Ocon oli jäähdyttelykierroksella, kun taas Sergio ajoi aikakierrosta. Sitten he osuivat yhteen. Se on kaikki, mitä pystyn kertomaan. En ole nähnyt mitään hidastuksia, Horner totesi Sky Sportsille.

Imolan GP:n tuomaristo päätti kutsua sekä Oconin että Perezin kuultavaksi kolariin liittyen – puutteellisen videomateriaalin takia.

– Kolari oli peräisin kommunikaatiokatkoksesta. Kuljettajat eivät joko kuulleet mitään tai kuulivat vain rajallisia viestejä varikkomuurilta, tuomariston raportissa selitetään.

– Molemmat kuljettajat allekirjoittivat sen, että kolari ei ollut kummankaan vika. Täten tuomaristo ei anna tapauksesta jälkiseurauksia, päätöksessä todettiin.

Ensimmäisten harjoitusten nopeimman ajan kellotti Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas.

Muokattu 16.4.2021. kello 14.25: Lisätty mukaan tuomariston päätös.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja