Mainos

Serbien puolisotilaalliset joukot vetäytyneet

Kfor-joukkojen komentaja kenraali Michael Jackson sai eilen kirjallisen vahvistuksen siitä, että kaikki serbijoukot ovat vetäytyneet Kosovosta kansainvälisten sopimusten mukaisesti, kertoi majuri Trey Cate.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Javier Solana ilmoitti jo aikaisemmin, että kaikki serbijoukot ovat vetäytyneet Kosovosta. Nato halusi kuitenkin kirjallisen vahvistuksen Jugoslavian viranomaisilta siitä, että myös serbien puolisotilaalliset joukot ja aseistetut siviilit ovat jättäneet maakunnan.

Venäjä joukkoja Kosovoon aikaisintaan torstaina

Venäjä saattaa lähettää Kosovoon joukkoja vasta torstaina. Sitä ennen on luotava oikeudelliset edellytykset joukkojen lähettämiselle, kertoo puolustusministeri Igor Sergejev uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyy joukkojen lähettämisen ulkomaille. Venäläiset laskuvarjosotilaat ovat jo useita päiviä olleet toimintavalmiina useiden Keski-Venäjän lentokenttien lähellä.

Venäjä on sitoutunut lähettämään Kosovoon enintään 3600 sotilasta. Heidät sijoitetaan Pristinan lentokentälle sekä Yhdysvaltain, Ranskan ja Saksan hallinnoimille vyöhykkeille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.