Mainos

Serbia tyrmäsi jälleen Kosovon itsenäistymishaaveet

Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Venäjä jatkavat tänään Wienissä keskusteluja maakunnan asemasta Serbian ja Kosovon albaanien kanssa.

Serbian parlamentti on äänestänyt harvinaisen yksimielisesti Kosovon maakunnan itsenäisyyttä vastaan. Parlamentin jäsenistä 217 äänesti itsenäisyyttä vastaan ja vain 12 sen puolesta. Kolme paikalla olleista 232 parlamentin jäsenestä pidättäytyi äänestämästä.

Parlamentin erityisistunto äänesti asiasta yli kahdeksantuntisen keskustelun jälkeen.

Niin kutsutun yhteysryhmän, johon kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Venäjä, on määrä jatkaa tänään Wienissä keskusteluja maakunnan asemasta Serbian ja Kosovon albaanien kanssa. Kosovon tulevaisuutta käsitellyt päätöslauselma vedettiin perjantaina pois YK:n turvallisuusneuvostosta Venäjän vastustuksen vuoksi.

- Tämä on otollisin hetki määritellä Serbian linja maamme tärkeimmässä kansallisessa asiassa, Serbian pääministeri Vojislav Kostunica sanoi.

Serbian parlamentin päätöksen mukaan maan hallitus vastaa "viipymättä ja voimakkaasti" kaikkiin yrityksiin julistaa Kosovo yksipuolisesti itsenäiseksi. Serbia ei kertonut tarkemmin, minkälaisia keinoja käytettäisiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.