Sensuroitu videopätkä julki – Bill Cosbyn reaktio raiskausväitteisiin

Internetissä on julkaistu ennennäkemätön videopätkä, jossa Bill Cosby reagoi kysymykseen häntä vastaan esitetyistä raiskaussyytteistä. 

The Associated Press on julkaissut marraskuun alussa kuvatun videopätkän, jossa koomikko Bill Cosbylta kysytään kommenttia tämän ympärillä pyörivästä raiskauskohusta. Nyt julkaistu videopätkä oli poistettu alkuperäisestä, aiemmin julkaistusta videohaastattelusta. 

6. marraskuuta kuvattu haastattelu koski Washingtonissa järjestettyä taidenäyttelyä, jossa oli esillä Cosbyn omistama afrikkalaisen taiteen kokoelma. Haastattelun lopuksi toimittaja kysyy Cosbyltä kuitenkin myös lokakuussa mediassa uudestaan esille nousseesta raiskaussyytöksestä. 

Toimittajan esitettyä kysymyksen Cosby kieltäytyy kommentoimasta asiaa ja ärtyy toimittajan päätöksestä nostaa asia esille haastattelussa.

– Emme vastaa tuohon. Minä en anna asiasta minkäänlaista kommenttia. Luulin, että sinulle kerrottiin etten kommentoi asiaa millään lailla, Cosby sanoo toimittajalle haastattelussa. 

Haastattelun päätyttyä kysymyksestä ärtynyt Cosby palaa aiheeseen kameroiden yhä pyöriessä ja mikkien ollessa edelleen päällä. Näyttelijä sanoo pettyneensä toimittajaan ja kysyy tältä minkälainen arvo hänen kommentillaan kommentoimattomuudesta on toimittajalle.

– Voinko pyytää nyt sinulta jotain, ilman että sitä näytetään videolla? Vaikka en sanonutkaan aiheesta mitään, kaipaisin sinulta suoraselkäisyyttä, koska annoin sinulle lisäarvoa sanomalla edes sen, etten kommentoi asiaa. Siksi arvostaisin, mikäli esittämäsi kysymys leikattaisiin pois haastattelusta, Cosby sanoo videolla. 

Loka- ja marraskuun aikana julkisuuteen ovat nousseet kahden naisen tarinat, joiden mukaan he olisivat joutuneet aikoinaan näyttelijän raiskaamaksi. Keskiviikkona mediassa kerrottiin, että myös televisiosta tuttu entinen huippumalli Janice Dickinson väittää Cosbyn raiskanneen hänet 1980-luvulla. 

Eilen keskiviikkona uutisoitiin, että TV-yhtiö NBC ja suoratoistopalvelu Netflix ovat peruneet syytösten takia Cosbyn kanssa suunnitellut ohjelmat.  

Asia ei ole kuitenkaan esillä nyt ensimmäistä kertaa, sillä 2000-luvulla useat naiset syyttivät Cosbya raiskauksesta ja nostivat kanteen miestä vastaan, mutta näyttelijän onneksi haaste pystyttiin sopimaan rahalla, eikä syytteitä nostettu.  

Yläosaton aktivisti ryntäsi päin Bill Cosbya – paljastui entiseksi Cosby Show -näyttelijäksi 0:49

Lähteet:

Lue myös:

    Uusimmat