Mainos

Selvitysmies: Hammaslääkärikoulutusta lisättävä

Hammaslääkäripulan taustalla on se, että eläkkeelle jääviä lääkäreitä on selvästi enemmän kuin valmistuvia. Moni hammaslääketiedettä opiskeleva ei koskaan valmistu.

Opetusministeriön asettama selvitysmies Risto-Pekka Happonen esittää hammaslääkärikoulutuksen lisäämistä lääkkeeksi hammaslääkäripulaan.

Hammaslääketieteen koulutuksen valtakunnallista kehittämistä selvittävä Happonen aikoo esittää opetusministeriölle, että koulutuksen vuosittaisia sisäänottomääriä nostetaan 100 opiskelijasta 160 opiskelijaan. Samalla lisääntyisi myös erikoishammaslääkäreiden kouluttaminen.

Eläkkeelle jääviä hammaslääkäreitä on huomattavasti enemmän kuin valmistuvia, joten nopeaa ratkaisua hammaslääkäripulaan ei ole.

Happosen mukaan ongelmat eivät ratkea pelkästään hammaslääkärikoulutusta lisäämällä. Hän ehdottaa myös koulutuksen sisällön uudistamista sekä tiiviimpää yhteistyötä hammaslääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Hammaslääkäreiden koulutuksen suuri ongelma on viime vuosina ollut se, että moni hammaslääketiedettä opiskeleva ei valmistu. Happonen ei silti pidä tarpeellisena suuhygienistien muuntokoulutusta hammaslääkäreiksi.

Itä-Suomen hammaslääkäripula ei ole selvitysmiehen mukaan pysyvästi hoidettavissa, ellei Kuopiossa aloiteta hammaslääkärikoulutusta.

Happonen luovuttaa selvityksensä hammaslääkäreiden koulutuksen kehittämisestä opetusministeri Sari Sarkomaalle (kok.) elokuun lopulla. Valtioneuvosto päättää hammaslääkäreiden koulutusmääristä tämän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.