Mainos

Seksitekojen ostaminen pojilta toi ehdollista vankeutta

Koripallovalmentajana toiminut mies sai vuoden ehdollista vankeutta ostettuaan seksuaalisia palveluita lapsilta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan miehen uhriksi joutui kolme 14-16-vuotiasta poikaa vuosina 2004-2006. Pojat eivät olleet miehen valmennettavia.

56-vuotias helsinkiläismies antoi pojille rahaa, tupakkaa ja alkoholia palkaksi sadomasokistisista teoista, kuten lyömisestä nyrkillä ja raipoilla sekä ihon polttamisesta palavilla narunpätkillä ja tupakalla.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyihin, koska pojille tuli jälkeenpäin ahdistusta ja masennusta. Oikeuden mukaan aikuisen on täytynyt tajuta, että luonnottoman tuntuiset teot aiheuttaisivat pojille henkistä vahinkoa.

Syyttäjä vaati miehelle ensisijaisesti rangaistusta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorilta. Oikeuden mukaan niistä ei ollut kysymys. Erikoisia palveluita ei voi pitää seksuaalisesti olennaisina tekoina, vaikka tuomittu saikin niistä tyydytystä.

- Vastaajalla oli aina vähintäänkin alushousut jalassa. Pojilla oli korkeintaan ylävartalo paljaana. Sukupuolielimiä ei ollut puolin tai toisin kosketeltu eikä ketään ollut hyväilty, oikeus perusteli päätöstään antamassaan julkisessa selosteessa. Oikeus antoi tuomionsa viime viikolla.

"Mies itsekin uhri"

Mies pyysi poikia muun muassa kiinnittämään sukupuolielimeensä pyykkipoikia. Pojat eivät suostuneet tällaisiin pyyntöihin, joten rikos jäi yritykseksi. Oikeus tuomitsi miehen tältä osin kahdesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja kahdesta yrityksestä ostaa seksuaalipalveluja nuorelta.

Tuomitun on maksettava kullekin pojalle korvauksia psyykkisestä haitasta 1500-3000 euroa sekä erilaisia kulukorvauksia.

Oikeus perustelee vuoden ehdollista tuomiota muun muassa sillä, ettei miestä ole tuomittu aiemmin rikoksista, ja hän on jo joutunut kärsimään teoistaan henkilökohtaisia seurauksia. Oikeuden mielestä tuomittu on joutunut itse poikien tai osan heistä taloudellisen hyväksikäytön uhriksi seksuaalisen poikkeavuutensa vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.