Sebastien Ogier palasi konttorille – rallimestarilta paljastus viime kaudesta: "Välillä ärsytti"

Sebastien Ogier otti tiistaina ensimmäistä kertaa tuntumaa Toyota GR Yaris Rally1 -hybridikilpuriin soralla, kun hän aloitti valmistautumisensa Portugalin MM-ralliin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ogier vuorottelee tänä vuonna Toyotan tehdastiimin kolmannessa autossa Esapekka Lapin kanssa. Ogier oli mukana kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa, mutta kaksi seuraavaa rallia hän seurasi sivusta.

Kahdeksankertainen maailmanmestari kertoi ennen Portugalin rallin testiään, että nyt hän löytänyt uuden innon ralliarkeen.

– Olen nyt jopa innoissani siitä, että pääsen testaamaan autoa. Viimeisellä täydellä kaudellani (2021) testit välillä ärsyttivät enkä ollut täysin motivoitunut, vaikka työskentelinkin aina kovasti, koska testipäivät ovat tärkeitä suorituskyvyn kannalta, Ogier paljasti lehdistötilaisuudessaan.

– Nyt minulla riittää motivaatiota, koska edellisestä kerrasta on pitkästi aikaa ja minulla on taas uutta opittavaa, lisäsi Ogier, joka istui viimeksi Rally1-auton ohjaamossa reilut kolme kuukautta sitten.

Alla Toyotan julkaisema video Ogierin testeistä. Juttu jatkuu alla. 

Portugalin osakilpailu on kauden ensimmäinen sorakilpailu ja samalla myös uusi testi hybridiautoille.

– Tiedän, että auto on kehittynyt paljon Monte Carlon ralliin verrattuna, vaikka nämä rallit ovatkin erilaisia. Tiimi on paiskinut täysillä töitä. Toyota on ollut vahva alkukauden kisoissa, mutta se ei tarkoita sitä, että asiat jatkuvat samalla tavalla, Ogier painotti.

Ranskalaismestarit Ogier ja Sebastien Loeb ovat jälleen Portugalissa samalla lähtöviivalla. Viimeksi näin tapahtui kauden avauskisassa Monte Carlossa, missä Ford-kuljettaja Loeb ajoi voittoon ja jätti Ogierin kakkoseksi.

– Toivon, että me molemmat pystymme taistelemaan kärkisijoista myös Portugalissa. Mutta lähtökohdat ovat nyt erilaiset. En odota meidän dominoivan samalla tavalla kuin Montessa, Ogier ennakoi.

Ogierin tallikaveri Kalle Rovanperä johtaa MM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen. Rovanperä on voittanut kaksi edellistä osakilpailua.

Portugalin MM-ralli ajetaan 19.-22. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja