Ralliautoon palaava Sebastien Ogier vahvisti myös Esapekka Lapin kannalta oleellisen tiedon: "Rallien määrän pitäisi pysyä noilla paikkeilla"

Sebastien Ogier palaa neljän kuukauden paussin jälkeen ralliauton rattiin, kun hän kilpailee Portugalin MM-rallissa toukokuun puolivälin jälkeen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toyota-kuljettaja Ogier kilpaili viimeksi MM-kauden avanneessa Monte Carlon rallissa, jossa hän sijoittui toiseksi maanmiehensä Sebastien Loebin perässä. Ogier jakaa tänä vuonna ajovastuuta Toyotan kolmosautossa Esapekka Lapin kanssa, joka ajoi edelliset MM-rallit Ruotsissa ja Kroatiassa.

Kahdeksan maailmanmestaruutta voittanut Ogier on nyt voinut pitää hieman taukoa rallista. Ranskalaistähti palasi juuri lomareissulta Malediiveilta.

– En ole oikeastaan kaivannut mitään rallista. Mutta samaan aikaan olen innoissani, että pääsen nyt takaisin autoon. Tiedän, etten saa tällaista adrenaliinipiikkiä missään muussa lajissa, Ogier kertoi maanantaina etäyhteyksin järjestetyssä lehdistötilaisuudessaan.

Toyota ei ole toistaiseksi vahvistanut, mitkä MM-rallit Ogier ajaa tänä vuonna. Hallitseva mestari pitää niin ikään korttinsa piilossa.

– Nyt voin sanoa vain sen, että en ole mukana Portugalin jälkeen ajettavassa Sardinian rallissa. Se osuu päällekkäin Le Mansin pakollisten testien kanssa, sanoi Ogier, joka mittaa tänä vuonna taitojaan myös radalla WEC-sarjan kisoissa.

– Olen jo aiemmin kertonut, että suunnitelmissani on viisi rallia tänä vuonna. Rallien määrän pitäisi pysyä noilla paikkeilla. Pidämme tilanteen auki sekä minulle että tallille. Katsomme myöhemmin, miten tilanne kehittyy ja mitkä rallit nimetään minulle ja mitkä Esapekalle, Ogier pyöritteli.

Portugalin MM-ralli on kauden ensimmäinen sorakilpailu, mikä on uusi koetinkivi Rally1-hybridiautoille. Ogier on voittanut Portugalissa viidesti ja nyt hänellä on etunaan hyvä lähtöpaikka MM-sarjan kärkikuskien takana.

– Toivon, etten anna liikaa tasoitusta muille (kilpailutauon vuoksi). Kysymysmerkkejä on paljon ilmassa: olenko yhtä iskukykyinen kuin aiemmin ja pääsenkö heti vauhtiin vai en?

Portugalin MM-ralli ajetaan 19.-22. toukokuuta. Toyotan Kalle Rovanperä lähtee MM-sarjan kärkikuljettajana sorakilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja