Kalle Rovanperä onnistui ihmeessä – latasi nyt vaatimuksen Toyotalle

Kalle Rovanperä vaatii edustamaltaan Toyota-tallilta parempaa sääolojen analysointia ja onnistuneempia rengasvalintoja, sillä pääkilpailija Hyundaita huonompi strategia oli maksaa suomalaiselle voiton Kroatian MM-rallissa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperän voitto varmistui lopulta suomalaiskuskin sensaatiomaisella päätös-ek:n vedolla. Heikommalla rengasstrategialla ajanut Rovanperän löi Hyundain Ott Tänakin, nousi virolaisen edelle ja otti kisasta maksimipisteet. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Tallitoverin Elfyn Evansin mukaan Toyota odotti sunnuntaille vain mahdollisesti pientä tihkua ja kosteutta. Olosuhteista tuli kuitenkin paljon tätä haastavammat.  

Rovanperä ei halua, että kauden aikana toistuu tilanne, jossa talli häviää rengasstrategiassa. Tämä vaatii myös tarkempia säätietoja ja niiden oikeaoppista analysointia.  

– Näyttäisi, että Hyundai on hieman parempi sadekelissä, sillä myös Thierry Neuville oli mukana taistelussa. Myös hänellä oli pehmeämpi rengasvalinta (kuin minulla), joten meidän on oltava tarkempia sen kanssa, Rovanperä kommentoi Dirtfish-sivustolle. 

– Voimme aina parantaa tällä osa-alueella. 

MM-sarja jatkuu Portugalissa 19.-22. toukokuuta. Rovanperä (76 pistettä) on sarjan keulilla 29 pinnan erolla Neuvilleen. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat