Herkkua rallifaneille: Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier kohtaavat toistamiseen

Rallilegenda Sebastien Loeb vahvisti olevansa mukana toukokuussa ajettavassa Portugalin MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Ke: Testi-ek klo 9.00 alkaen
To: EK1 klo 12.45 alkaen
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Loeb kertoi tiistaina, että on lähtöviivalla toukokuun 19.-22. päivä ajettavassa sorakisassa. Ranskalaiskuljettajan kartturina toimii kauden avauskilpailussa Monte Carlossa Loebin rinnalla debytoinut Isabelle Galmiche.

Loeb teki satumaisen debyytin Ford Puma Rally1 -autolla tammikuussa Monte Carlossa, kun mies vei kisassa voiton niukasti ennen toista ranskalaismestaria Sebastien Ogieria. Toyota-kuski Ogier johti kilpailua vielä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta, mutta kärsi toiseksi viimeisellä pätkällä rengasrikon ja menetti voiton Loebille.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ogier saa kuitenkin revanssin Loebista Portugalissa, sillä myös Ogier on lähtöviivalla Portugalissa, vaikka asiaa ei ole vielä virallistettu. Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala kuitenkin vahvisti asian MTV Urheilulle aiemmin. Ogier jakaa tällä kaudella kolmatta Toyotan tehdastallin autoa Esapekka Lapin kanssa.

– Kyllä se siltä nyt näyttää, että hän haluaisi sinne lähteä ajamaan. Ogier on halunnut jo pitkään, että saisi startata sorakisassa kauempaa, että ei tarvitsisi aina aurata tietä. Nyt hän pääsee sitä kokeilemaan, Latvala totesi.

Loeb ajaa tällä kaudella myös aavikkorallien MM-sarjassa sekä täysin sähköisessä Extreme E -sarjassa. Lisäksi mies debytoi huhti-toukokuun vaihteessa rata-autoilun DTM-sarjassa.

– Portugalin rallin kohdalla oli tyhjä kohta kalenterissani. Olen ajanut siellä vuonna 2019, joten minulla on kohtuullisen tuoreet nuotit myös joistain pätkistä. Se oli yksi syy, miksi valitsin Portugalin rallin, Loeb kertoo MM-sarjan verkkosivuilla.

– Toinen syy oli, että kyseessä on sorakisa ja sillä alustalla olen aina tykännyt ajaa. Pumalla ajaminen Monte Carlossa tammikuussa on yksi parhaimmista rallimuistoistani. Oli hienoa voittaa pitkästä aikaa.

Myös M-sportin tallipomo Richard Millener on iloinen, että vanha mestari pääsee vielä uuden hybridiralliauton rattiin keräämään brittitiimille arvokkaita MM-pisteitä.

– On unelmien täyttymys, että pääsemme uudestaan työskentelemään Sebin ja Isabellen kanssa. Tämä on hyvin tärkeää tiimille, että he päättivät tulla jälleen talliimme ajamaan. Se palkitsee meidän kovan työmme, Millener hehkuttaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat