Sebastien Ogier täräyttää kovan arvion Kalle Rovanperästä

Kalle Rovanperä on tehnyt alkukauden otteillaan vaikutuksen myös tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin, joka on valloittanut rallin maailmanmestaruuden kahdeksasti.

Kun kaudesta on takana kolme osakilpailua, Rovanperä pitää MM-sarjan kärkipaikkaa hallussaan 29 pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Avauskisassa Monte Carlossa Toyota-kuljettaja Rovanperä sijoittui neljänneksi, mutta Ruotsista ja Kroatiasta suomalaisässä kävi hakemassa voitot.

– Kalle on ajanut kaksi täydellistä rallia. Hän on saanut unelma-alun kaudelleen, Ogier kehuu, mutta antaa samalla tärkeän muistutuksen:

– Hän on rakentanut vankan johdon MM-sarjassa, mutta iso johto kolmen kisan jälkeen ei tarkoita sitä, että olet mestari 13 kilpailun jälkeen. Vielä on kymmenen rallia jäljellä, multimestari painottaa.

Rovanperä järjesti huikean näytöksen edellisessä osakilpailussa Kroatiassa. Hänellä oli asvalttikisassa parhaimmillaan yli minuutin johto, mutta suomalaiselle tullut rengasrikko nosti Hyundain Ott Tänakin takaisin voittokamppailuun.

Tänak otti Kroatian rallin kärkipaikan hetkeksi haltuunsa päätöspäivänä, mutta Rovanperä nousi viimeisen erikoiskokeen huippusuorituksellaan voittoon.

– Kalle on tehnyt juuri sen, mitä hänen on pitänytkin tehdä. En ole seurannut aivan jokaista erikoiskoetta, mutta näin sen, että Kroatiassa hän hallitsi hyvin tilanteen, Ogier sanoo.

– Kalle hyötyi lähtöpaikastaan kilpailun alussa, mutta hän piti päänsä kylmänä vaikeissa olosuhteissa. Ja lopussa hän teki kovan hyökkäyksen ottaakseen voiton.

Tänä vuonna vain osan MM-ralleista ajavan Ogierin mukaan Rovanperällä on kaikki edellytykset mestaruuteen jo tällä kaudella.

– Jos hän jatkaa samalla tavalla, muiden on vaikeaa saada häntä kiinni, Ogier arvioi.

Kauden seuraava osakilpailu on ohjelmassa reilun kahden viikon kuluttua Portugalissa. Ogier ajaa sorakilpailussa Toyotan tehdastiimin kolmatta Rally1-hybridiautoa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat