Sebastian Vettelin ex-tallikaveri spekuloi inhottavasti Valtteri Bottaksen kohtalolla – "Se olisi mahtava skenaario"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Asiantuntijat perkaavat videolla F1-kuskirulettia.

Mercedes-huhumylly on pyörinyt viime päivinä suorastaan vinhasti. Sebastian Vettelin entinen tallikaveri Mark Webber sanoo nyt suoraan, että Vettelin ja Lewis Hamiltonin tallikaveruus olisi "mahtava skenaario Mercedes-Benzille ja formula ykkösille kokonaisuudessaan".

Mercedes ei ole vielä julkistanut kuljettajasopimuksia ensi kaudeksi, mutta kuusi maailmanmestaruutta urallaan jo voittanut Hamilton jatkanee tallissa. Sen sijaan Valtteri Bottaksen arvioidaan olevan liipaisimella. Motorsport.it-sivustolle kirjoittava toimittaja Franco Nugnes kertoi, että Mercedes olisi ottamassa suomalaiskuskin tilalle Williamsilla ajavan nuoren suojattinsa George Russellin.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel lähtee tämän kauden jälkeen Ferrarilta. Hänen todennäköisimmiksi vaihtoehdoikseen arvioidaan lopettaminen tai siirto Mercedekselle. Daniel Ricciardon siirto McLarenille vapauttaa puolestaan Renault'lta yhden kuskijakkaran, ja Bottaksen leirin on kerrottu käyneen tallin kanssa jo neuvotteluja.

Red Bullilla Vettelin tallikaverina takavuosina ajanut Mark Webber pitää Vettelin siirtoa Mercedekselle täysin mahdollisena.

– Lewis Hamiltonilla ei tule olemaan ongelmaa sen kanssa. Lewisilla ja Sebillä on suuri kunnioitus toisiaan kohtaan. Se olisi mahtava skenaario Mercedes-Benzille ja formula ykkösille kokonaisuudessaan. Samaan aikaan se olisi vaikea nieltävä Valtteri Bottakselle, Webber kommentoi RacingNews365:n mukaan.

Tunteet voisivat hyvin lyödä ylikin kahden multimestarin ajaessa samassa kärkitallissa.

– Jos joku pystyy hallitsemaan tämän tilanteen, se on Toto Wolff (Mercedeksen tallipäällikkö). Hän on maaginen tämänkaltaisessa bisneksessä, hän on todistanut sen, Webber sanoi kiitellen itävaltalaispomon johtamistaitoja.

Webber pitää yhtä lailla mahdollisena, että Vettel vetäisi happea kuljettajalta paljon vaativasta sarjasta sapattivapaalla. Vettelin lopettamiseen hän ei kuitenkaan usko.

– En näe häntä tekemässä sitä vielä. Hän on yhä suhteellisen nuori 32-vuotiaana. 

Lue myös:

    Uusimmat