Ex-tallikaverin lausunto Sebastian Vettelistä nousi uudelleen pintaan: ennusti hämmästyttävän tarkasti tulevat tapahtumat – enää viimeinen silaus puuttuu

Kun Ferrari tiedotti tiistaina päättävänsä yhteistyönsä Sebastian Vettelin kanssa, ilmoille nousi kysymys, jatkuuko saksalaisen F1-ura ylipäätään enää kauden 2020 jälkeen, kun nykyinen Ferrari-sopimus umpeutuu.

– Viimeisten kuukausien tapahtumat ovat saaneet monet miettimään, mitkä asiat elämässä ovat tärkeimpiä. Täytyy käyttää mielikuvitusta ja sopeutua muuttuneesen tilanteeseen. Aion itse pohtia, mikä minulle on tulevaisuudessa tärkeää.

Vettelin sanat Ferrarin lehdistötiedotteessa nostivat esiin enemmän kysymyksiä kuin tarjosivat vastauksia.

32-vuotiaan saksalaisen on jo pidemmän aikaa epäilty pohtineen uransa jatkoa, ja tuoreimman käänteen johdosta nämä epäilykset nousivat taas pintaan.

Autosportin toimittajalle Luke Smithille Vettelin sanat palauttivat mieleen tämän entisen tallikaverin Mark Webberin lausunnot reilun kuuden vuoden takaisessa Motor Sport Magazine -lehdessä.

Webber lopetti oman F1-uransa kauden 2013 päätteeksi ajettuaan viimeiset viisi vuotta Vettelin tallikaverina Red Bullilla. Pian tämän jälkeen hän antoi haastattelun pitkän linjan F1-toimittajalle Nigel Roebuckille. Haastattelussa Webber kävi läpi sitä, mitkä asiat tekivät Vettelistä erilaisen kuin hän itse.

Australialaisen loppukaneetti kuulostaa reilut kuusi vuotta myöhemmin suorastaan jonkinlaiselta profetialta.

– Tiedätkö mitä? Luulen, että Seb tekee elämässä kaiken aikaisin. Hän saavutti maailmanmestaruutensa ja huipputuloksensa aikaisin, hän saa lapsen aikaisin, ja luulen, että hän myös lopettaa aikaisin, Webber sanoi.

– Ehkä hän pitää ensin hauskaa punaisessa autossa (Ferrarilla), sitten se on sayonara.

Mikäli Vettel toden totta lopettaa kauden 2020 jälkeen, Webberin arvio on osunut täydellisesti kohdalleen.

Vettel oli uransa huipulla vuosina 2009–2013, kun hänellä oli ikää 21–26 vuotta. Hän vei tuolloin Red Bull -tallikaveri Webberiä vastaan nimiinsä pisteet 1 410–947,5, paalupaikat 44–13, palkintokorokesijoitukset 61–40, voitot 38–9 ja sen tärkeimmän eli maailmanmestaruudet 4–0.

Vettel on vielä tänäkin päivänä historian nuorin yksin-, kaksin- kolmin- ja nelinkertainen maailmanmestari sekä nuorin paalupaikalle yltänyt kuljettaja.

Ennen Max Verstappenia Vettel oli historian nuorin GP:tä johtanut kuljettaja ja GP-voittaja. Ennen Verstappenia ja Lance Strollia hän oli myös historian nuorin kärkikolmikkoon yltänyt kuljettaja.

Vettel ja hänen Hanna-vaimonsa saivat ensimmäisen kolmesta lapsestaan, kun Vettel oli 26-vuotias. Saksassa syntyvien lasten isät ovat keskimäärin yli 30-vuotiaita.

Vettelin Ferrari-sopimuksesta ei puolestaan ollut vielä mitään tietoa, kun Webber antoi haastattelun Roebuckille, mutta australialainen osasi arvata, että Vettelin tie veisi vielä Maranelloon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja