Sebastian Vettel flirttaili avoimesti Red Bullin suuntaan – kommentoi kattavasti tulevaisuuttaan: "Vastaus olisi todennäköisesti kyllä"

3:05
Videolla käydään läpi F1-kevään suuria sopimusuutisia.

Saksalainen Motorsport-Total-sivusto uutisoi torstaina, että 49 prosenttia Red Bullista omistava Dietrich Mateschitz haluaisi nähdä Sebastian Vettelin taas Red Bullilla. Vettel kommentoi tulevaisuuttaan torstaina Red Bull Ringillä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel on tiukassa tilanteessa ajaessaan viimeistä vuotta Ferrarilla. Neljä maailmanmestaruutta voittanut 33-vuotias saksalainen haluaisi jatkaa vielä uraansa, mutta vaihtoehdot uudeksi työnantajaksi ovat vähissä. Vettel ei toki sulje pois sitäkään vaihtoehtoa, ettei häntä nähtäisi ensi vuonna F1-radoilla.

– En ole tässä vaiheessa tehnyt päätöstä. En ota paineita. Aion käyttää kaiken käytettävissä olevan ajan tehdäkseni päätöksen. Kaikki on mahdollista: uran jatkaminen, tauon pitäminen tai lopettaminen. En ole tehnyt päätöstä. Se riippuu siitä, minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Ei ole salaisuus, että olen kilpailullinen. Olen saavuttanut paljon tässä lajissa, ja haluan saavuttaa lisää. En halua olla vain mukana, Vettel sanoi kauden toisen GP-viikonlopun alla.

Mikäli Vettel päättää jatkaa uraansa, hänen ainoita vaihtoehtojaan ovat oikeastaan enää Red Bull ja Racing Point, joka muuttuu ensi vuodeksi Aston Martiniksi.

Racing Pointilla on sopimukset niin Sergio Pérezin kuin Lance Strollin kanssa, mutta tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan heillä "on yhä aikaa tehdä päätöksiä". Toisaalta Racing Pointin kohdalla voi kysyä, onko se talli, jossa Vettel voi voittaa.

– Racing Point antoi kauden avauskisassa itsestään vahvan kuvan. He ovat hyvissä asemissa tätä kautta ajatellen. Tunnen osan tallista pitkältä ajalta. Tämä vuosi on heille hyvä mahdollisuus taistella hyvällä autolla ja yrittää kehittää sitä, Vettel pyöritteli "yleisellä tasolla".

Red Bulliin liittyen Vettel-huhuja on ollut esillä jo pitkän aikaa, ja ne vain vahvistuivat Motorsport-Totalin tuoreen uutisen pohjalta. Toisaalta neuvonantaja Helmut Marko ehti jo kertomaan, ettei tallissa ole tilaa heidän entiselle mestarilleen.

Vettel puhui torstaina Red Bullistakin vain "yleisellä tasolla". Sen hän kuitenkin sanoi painokkaasti, ettei häntä pelottaisi kohdata Max Verstappenia samanlaisella autolla.

– Olen sitä mieltä, että jos haluaa voittaa, pitää olla valmis kohtaamaan kenet tahansa. Siinä mielessä en usko, että kyse on mahdollisesta tallikaverista – riippumatta siitä, mistä itsensä löytää.

– Tunnen Red Bullin hyvin. Olen yhä yhteydessä moniin siellä oleviin ihmisiin. Red Bullilla on voittaja-auto. He ovat todella vahva talli. Tiedän, miten vahvoja he ovat. Ei ole reilua sanoa, että tunnen tallin läpikotaisin, koska he ovat menneet eteenpäin, mutta he ovat mukana taistelussa, ja se on auto, jolla voi voittaa kisoja. Totta kai se olisi kiinnostava vaihtoehto.

Lehdistötilaisuutta vetänyt Tom Clarkson kysyi vielä jatkoksi, että jos Red Bull kutsuisi, vastaisitko Vettel kyllä.

– Kuten sanoin, se on voittaja-auto ja olen täällä voittamassa. Vastaus olisi todennäköisesti kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja