Mainos

"Se on ämmä sellainen juttu, teidät hakataan" – Tällaisilla viesteillä Krista Kiurua vainottiin

Satakunnan käräjäoikeus julkisti tänään viestejä, joita entinen ministeri Krista Kiuru (sd.) sai vainoajaltaan.

"Wv golf räjähti tietysti punainen käyttäjä krist kiulu"

"Walther ppk 7.65 saatanan sairas hallitus, paukkuu, olette raha mulkku piblari hallitus ja eduskunta"

"Se on ämmä sellainen juttu teidät hakataan hullut paskaks jokainen sälli ja ämmä joka on huudellut, vittuillut, hakannut ryöstänyt, varastellut minulta Hesa-Tampere-Pori linjalla ette tervettä naamaanne päivää näe rikoksenne loppuu siinä tulee kyttälä linja turpaan samaan hintaan --"

"Sibelius talolta Helmikuussa teidät hakataan kaikki teholle"

Tällaisia viestejä kansanedustaja Krista Kiurun puhelimeen saapui yötä päivää, useita päivässä. Pelkästään 8.10.2015- 20.12.2015 välisenä aikana, jolloin Kiuru kirjasi viestejä esitutkintaa varten, niitä kertyi 460. 

Puheluita päivin öin

Lisäksi 49-vuotias porilaismies soitti Kiurulle enimmillään 64 puhelua yhden vuorokauden aikana. Puheluja tuli päivittäin ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, myös yöaikaan.

Kiuru kertoi oikeudessa, että viestit ja puhelut haittasivat paitsi hänen työntekoaan myös yksityiselämäänsä. Myös Satakunnan käräjäoikeus oikeus oli tätä mieltä.

– Huomioon ottaen yhteydenottojen suuri määrä, intensiivisyys, jatkuvuus, tyyli, sekavuus sekä muuttuminen halventavaan, henkilökohtaiseen, seksuaalisävytteiseen ja uhkaavaan suuntaan, teko on ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle pelkoa ja ahdistusta, oikeus perusteli maanantaina antamaansa tuomiota.

Vainoaminen loppui vasta, kun käräjäoikeus vangitsi miehen tammikuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi porilaismiehen vainoamisesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan kärsimyskorvauksia 3 000 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.