Mainos

SDP on Niinistölle mieluisampi hallituskumppani

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö liputtaa kokoomuksen ja SDP:n hallitusyhteistyön jatkamisen puolesta. Niinistö luonnehti tänään kokoomuksen puoluekokouksessa nykyistä yhteistyötä istumiseksi vakaassa ja suomalaisessa "Paavon pirtinpöydässä". Hän muistutti kokoomuksen pelanneen sitä ennen neljä vuotta pokeria Esko Ahon säännöillä.

Niinistö toisti näkemyksensä, jonka mukaan punamultakeskustelu eli SDP:n ja keskustan yhteistyön haikailu ei heiluta kokoomusta. Hänen mielestään vanhanmallinen punamulta tuo mieleen syvän vajeen suomalaisessa demokratiassa, kun kokoomus pidettiin hallituksen ulkopuolella ns. yleisten syiden vuoksi.

Niinistö luonnehti puheessaan Suomen Nato-jäsenyyttä varteenotettavaksi tulevaisuuden vaihtoehdoksi. Hän uskoi Naton ja Venäjän välisen peruskirjan syntymisen alentaneen Suomen kynnystä tarkistaa turvallisuuspoliittista perusajatteluaan.
-Riski siitä, että Suomen mahdollinen Naton jäsenhakemus vaikuttaisi vahingollisesti lähialueidemme vakauteen on vähentynyt, Niinistö huomautti.

Kokoomuksen puheenjohtaja kiitteli Naton viimeaikaista kehitystä ja nimitti puolustusliiton koko maanosamme merkittävimmäksi turvallisuus- ja rauhanjärjestöksi.

Rovaniemellä koolla oleva kokoomuksen puoluekokous ottaa Nato-jäsenyyteen kantaa huomenna kokoomuksen nuorisojärjestön aloitteen pohjalta. Kokous hyväksynee puoluehallituksen kannan, jonka mukaan liittoutumattomuus on nyt oikea ratkaisu, mutta ovi Natoon pidetään tulevaisuuden varalta avoimena.

Niinistö puuttui poliittisessa katsauksessaan myös Emu-keskusteluun. Hän uskoi, että Ruotsissa alkaa pian voimakas keskustelu siitä, mitä vahinkoa Ruotsille koituu Suomen menosta mukaan rahaliittoon. Tähän mennessä on puhuttu vain siitä, miten Ruotsin jääminen ulkopuolelle vaikuttaa Suomen asemaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.