SDP:n tavoitteena satatuhatta uutta työpaikkaa

SDP on esitellyt työllisyysohjelmansa ensi vaalikaudelle. Demarien tavoite on satatuhatta uutta työpaikkaa heikkenevästä taloustilanteesta huolimatta.

SDP haluaa satsata erityisesti palvelualoille, sillä puolueen mukaan valtaosa uusista työpaikoista tälle sektorille.

Demarit ehdottavat, että Suomi menisi mukaan EU-kokeiluun, jossa palvelualan arvonlisäveroprosenttia on alennettu 22:sta kahdeksaan. Kokeiluun kuuluisivat mm. parturit, asuntojen korjauspalvelut, kotitalouksien hoitopalvelut sekä vaatteiden, kenkien ja polkupyörien korjaus.

Demarit ovat valmiit kokeilemaan myös työnantajamaksujen porrastusta, jota kokoomus ja keskusta ajavat.

- Keskeisin ehto meillä on että täytyisi löytää sellainen järjestelmä joka ei johda erityisesti naisvaltaisilla palvelualoilla työtehtävien huomattavaan osa-aikaistamiseen, SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma perustelee.

Demarit haluavat myös nostaa työmarkkinatukea. Tosin he puhuvat aktiivituesta.

Kokoomus on arvostellut työministeriön aktiivisia työllisyystoimia tehottomiksi. SDP:n puoluesihteeri vetää esiin eurooppalaisia tilastoja - Suomessa aktiivitoimiin osallistuu vain joka viides, Belgiassa ja Ruotsissa vähintään joka toinen.

- Kokoomuksen osalta meidän linja suhteessa aktiivitoimien käyttöön on aika lailla erilainen. Meistä näyttää siltä, että kokoomus mielellään jättäisi tämän työttömyyden markkinavoimien varaan ja putsaisi yhteiskunnan vastuun pois, Heinäluoma heittää.

Demarit tavoittelevat sataatuhatta uutta työpaikkaa ensi vaalikaudella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.02.2003)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja