SDP:n eduskuntaryhmä siunasi Rinteen valinnan hallitustunnustelijaksi – vaikeni ministerihaluistaan: "Yritetään saada nyt hallitus kasaan"

6:07
Keskusta ja SDP tekivät sovinnon. Näin Antti Lindtman ja Antti Kurvinen kommentoivat sopua.

SDP:n eduskuntaryhmä on siunannut puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen valinnan hallitustunnustelijaksi. Vähäpuheinen Rinne ei suostunut kommentoimaan, pyrkiikö hän ministeriksi uudelleen muodostettavaan hallitukseen.

Rinne poistui nopeasti median edestä eduskuntaryhmän kokouksen päätyttyä. Hän ei suostunut vastaamaan kysymykseen, kiinnostaako häntä ministeripesti uudelleen muodostettavassa hallituksessa.

 – Yritetään saada nyt hallitus kasaan, hän suostui sanomaan.

 Myös Lindtman kiersi kysymyksen

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vahvisti, että myös eduskuntaryhmä on Rinteen valinnan takana hallitustunnustelijaksi.

Myös hän vältti vastaamasta Rinteen haluista ministeriksi.

– Meillä ryhmässä ja puolueessa keskitytään nyt siihen, että sunnuntaina puoluevaltuusto, kenttäväki, ratkaisee sen, kuka on sosiaalidemokraattien ehdokas pääministeriksi. Kenen johdolla väki uskoo, että Suomeen saadaan luottamusta siihen, että kansalaisten asiat saadaan hallituksessa hoidettua.

SDP:n puoluehallitus päätti tänään aamulla, että vasta eronnut pääministeri Rinne toimii hallitustunnustelijana.

SDP:n puoluevaltuusto valitsee pääministeriehdokkaan keskuudestaan sunnuntaina kello 17.30 eduskunnassa. Pääministerin pestistä kisaavat Lindtman ja SPD:n ensimmäinen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Lindtman on kutsunut eduskuntaryhmät koolle tänään iltapäivällä kello 16.30. Ryhmien kokoontumisessa on tarkoitus jakaa tunnustelijan kysymykset ja sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta.

MTV Uutiset seuraa tapahtumia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja