Mainos

Schröder vaati EU:n komissiolta herkempää korvaa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder vaati torstaina EU:n komissiota suhtautumaan nykyistä herkemmin EU:n parlamentin esittämään arvosteluun. Schröder kehotti Berliinissä pitämässään lehdistötilaisuudessa komissiota myös lähestymään parlamenttia.

Liittokansleri antoi kommenttinsa vähän sen jälkeen kun EU:n parlamentti oli vetänyt takaisin komissiolle esittämänsä epäluottamuslauseen. Schröder sanoi aiemmin tällä viikolla haluavansa, että EU:n johdossa on vahva komissio. Britannian hallitus piti torstaina tervetulleena EU:n parlamentin päätöstä asettaa asiantuntijatyhmä tutkimaan mahdollisia väärinkäytöksiä sen sijaan, että se olisi erottanut koko komission. -Tämä lopputulos on hyvä. Me tuemme täysin europarlamentaarikkojen toimia mahdollisten petosten selvittämiseksi, pääministeri Tony Blairin edustaja sanoi Lontoossa.

EU:n parlamentin suurin ryhmä, sosialistit, oli tyytyväinen komission ryöpytykseen. Ryhmän johtaja Pauline Green sanoi, että komissio on saanut "kunnon potkun persuksiinsa" tavastaan selvittää epäiltyjä petoksia ja muita taloudellisia väärinkäytöksiä. Green huomautti myös, että parlamentin torstainen äänestystulos sisälsi paremminkin arvostelua komissiota kohtaan kuin luottamuksenosoituksen komission työlle. Ankaran arvostelun kohteeksi joutunut ranskalainen komissaari Edith Cresson arvioi puolestaan, että edessä oleva selvitys komission toimista puhdistaa hänen maineensa.
-Tie totuuteen on nyt auki, hän sanoi toiveikkaana. Cressonia on syytetty mm. omien tuttavien suosimisesta virkoja täytettäessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.