Mainos

Schröder kannattaa Kokia uudeksi EU-puheenjohtajaksi

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder kannattaa Hollannin pääministeriä Wim Kokia EU:n komission uudeksi puheenjohtajaksi, kertoo nimeltä mainitsematon lähde Schröderin lähipiiristä saksalaisen uutisviikkolehti Focuksen mukaan. Schröder on EU:n neuvoston eli ministerineuvoston nykyinen puheenjohtaja.

Schröderin neuvonantajat pitävät komission puheenjohtajaksi kaavailtua Italian entistä pääministeriä Romano Prodia liian "heikkona", kirjoittaa lehti. Saksan johto torjuu myös Britannian puheenjohtajaehdokkaaksi nimeämän EU-komissaarin Neil Kinnockin, koska hänellä ei katsota olevan mahdollisuuksia tulla valituksi.

Schröder ei ole julkisesti nimennyt omaa suosikkiehdokastaan. Hän sanoi eilen Brysselissä, ettei hän aio osallistua osallistua puheenjohtajakaavailuihin.

-Henkilökysymykset voidaan ratkaista onnistuneesti vavain, kun on opittu olemaan vaiti, hän lisäsi.

Jacques Santerin johtama 19-jäseninen EU:n komissio erosi viime tiistaina riippumattomien asiantuntijoiden syytettyä komissiota väärinkäytöksistä ja laiminlyönneistä. Santer ja muu komissio jatkavat kuitenkin toimituskomissiona, kunnes uusi komissio on nimitetty.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.