Mainos

Schröder ja Chirac yhtä mieltä kehittämisestä

Saksan tuleva liittokansleri Gerhard Schröder tapasi tänään Ranskan presidentin Jacques Chiracin Pariisissa. Kyseessä oli Schröderin ensimmäinen ulkomaanvierailu hänen sunnuntaina saavuttamansa vaalivoiton jälkeen.

Schröder kuvasi tapaamistaan Chiracin kanssa "erittäin lämpimäksi". Molemmat johtajat korostivat olevansa samoilla linjoilla Eurooppa-kysymyksissä ja yhtä mieltä myös maiden välisistä suhteista.

Saksa ja Ranska sopivat perustavansa työryhmiä selvittämään EU:n instituutioiden ja rahoituksen uudistamista, Schröder kertoi. Saksa haluaisi leikata maksuosuuttaan EU:n budjetista. Johtajat kertoivat olevansa yhtä mieltä myös siitä, että kansainvälisiä markkinoita ja pääomavirtoja olisi säädeltävä tiukemmin. Schröder saapui Pariisiin vakuuttamaan Ranskan johtajille, että maiden suhteet pysyvät tiiviinä liittokansleri Helmut Kohlin pitkän valtakauden päättymisestä huolimatta. Schröder siirtyi myöhemmin tänään neuvottelemaan Ranskan pääministerin Lionel Jospinin kanssa. Schröder painotti heti vaalivoittonsa jälkeen Ranskan ja Saksan välisten suhteiden tärkeyttä. Bonnin ja Pariisin välinen akseli on tärkein Euroopassa, tuleva liittokansleri sanoi ranskalaiselle radioasemalle lisäten kuitenkin, että myös Bonnin ja Lontoon välinen yhteys on merkittävä. Samalla kun Schröder itse matkusti Ranskaan, hän lähetti puolueen parlamenttiryhmän johtajan ja mahdollisen tulevan ulkoministerin Rudolf Scharpingin Lontooseen tapaamaan Britannian pääministeriä Tony Blairia.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.