Mainos

Schibsted: Alman esitys oikeuttaa vetämään pois tarjouksen

Alman hallitus päätti eilen hakea Alman yhtiökokoukselta valtuuksia televisiotoiminnan myyntiin.

Norjalainen Schibsted pitää Alma Median hallituksen esitystä tv-toiminnan myynnistä sellaisena muutoksena, että sillä on mahdollisuus vetää ostotarjouksensa Almasta takaisin. Vaihtoehtona on ehdon muuttaminen, mutta Schibsted ei ole Almalle antamassaan lausunnossa ottanut kantaa tarjouksen muutokseen tai tarjouksen pois vetämiseen.

Schibsted on alusta alkaen korostanut, että sen ostotarjous on voimassa vain tiettyjen ehtojen täyttyessä. Niihin kuuluu myös muiden muassa kolmanneksen saanti Alman osakkeista.

Schibsted julkisti suunnitelmansa ostaa Alma juuri ennen joulua. Sen jälkeen ruotsalainen Proventus on ostanut runsaalla 15 prosentilla Alman osakkeita kolmelta suomalaiselta vakuutusyhtiöltä. Proventuksen on epäilty toimineen Alman suurimman omistajan ruotsalaisen Bonnierin puolesta.

Alman hallitus päätti eilen hakea Alman yhtiökokoukselta valtuuksia televisiotoiminnan myyntiin. Bonnierin edustajat ovat jäävänneet itsensä Alman hallituksessa ja yhtiökokouksessa Bonnierin uskotaan estävän Alman tv-toiminnan myynnin. Näin palattaisiin lähtöpisteeseen.

(MTV3-STT)

Piensijoittajat hämmästelevät Alma Median hallituksen aikomusta myydä televisiotoimiala pois. Osakesäästäjien puheenjohtaja Jarmo Leppiniemen mielestä osakkeenomistajien kannalta olisi paras vaihtoehto, että Alma Media jäisi omistajaksi uuteen yhteispohjoismaiseen televisioyhtiöön.
(Seitsemän uutiset 14.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.